Laura Codruţa Kovesi, al treilea dosar la Parchetul General

România TV anunţă  informații în exclusivitate din cel de-al treilea dosar penal pentru Laura Codruța Kovesi. Aceasta este acuzată că a făcut şantaj în sediul DNA!

RomaniaTV.net
14 mart. 2019, 18:50
Laura Codruţa Kovesi, al treilea dosar la Parchetul General

Un important om de afaceri a depus o plângere la Secţia de investigare a magistraţilor, în care liderii de la DNA Ploieşti şi Laura Codruţa Kovesi sunt acuzaţi de şantaj, anunţă România TV. Conform sursei citate, omul de afaceri era presat să depună o plângere împotriva lui Vlad Cosma.

Potrivit România TV, în acest cel de-al treilea dosar deschis la Secție, Laura Codruţa Kovesi ar fi acuzată de şantaj şi de represiune nedreaptă. Afaceristul care a denunțat-o a precizat că la amenințările lui Kovesi ar fi fost prezenți și martori, care vor fi chemaţi la audieri. De asemenea, procurorii Onea şi Negulescu ar urma și ei să fie audiați.

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au transmis, recent, că au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în modalitatea coordonării şi complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii. Laura Codruţa Kovesi respinge, într-o declaraţie pentru G4Media.ro, acuzaţiile aduse de procurorii SIIJ în cel de-al doilea dosar penal deschis pe numele său. Kovesi descrie drept ”hilare” acuzaţiile.

Kovesi a fost audiată şi în 15 februarie, la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, în  dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.