Leonard Doroftei a făcut anunţul pe Facebook: „România te-a aruncat, alții te-au primit cu brațele deschise!”

În prezent, Doroftei e antrenor de box la o sală din Canada și spune că îi e dor de România, dar anunţă că va pregăti campioni pentru ţara de adopţie.

RomaniaTV.net
31 iul. 2023, 12:35
Leonard Doroftei a făcut anunţul pe Facebook: „România te-a aruncat, alții te-au primit cu brațele deschise!”

Leonard Doroftei, alungat de România, a fost primit cu braţele deschise de Canada. „In viața ta se întâmpla o schimbare incredibila atunci când decizi sa preiei controlul asupra a ceea ce ai putere in loc sa dorești să controlezi ceea ce nu ai!”, a scris Moshu pe Facebook, prezentând noul carnet de antrenor oferit de Canada, regiune Quebec.

Sute de mesaje de felicitare pentru Leonard Doroftei:

Felicitări, rău e că doar alții te respectă. Aici nu prea ai avut loc. Dar să știi că rămâi în sufletele noastre un mare campion și ne bucurăm de succesele tale. RESPECT

Face Moșul Nostru niște Campioni de ăia mari

Felicitări Moșule . România te- a aruncat, alți te- au primit cu brațele deschise !!!
Felicitari !!! Trist este ca nu ai parte de recunoașterea pe care o meriți in tara natală.

Felicitări! Ai fost, esti si vei ramane campionul nostru! Succes!

Esti apreciat la valoarea care o ai cu adevarat an Romania oameni de joasă speță nu realizeaza ce ai făcut pt tricolorul României

Leonard Doroftei a făcut anunţul din Canada: „Eram plin de sânge, așa câștigam banii”

Leonard Doroftei a plecat din România în urmă cu mai mulți ani și s-a stabilit în Canada. Dezamăgit de eșecul afacerii pe care o avea în Ploiești, un restaurant în centrul orașului la care a fost obligat să renunțe, Doroftei s-a mutat în Canada, unde a deschis o sală de box. Acolo îi învață atât pe profesionișți, cât și pe amatori cum să practice box.

Sunt pe cale să deschid o sală de box, în zona Laval. E o zonă foarte cunoscută în Montreal. Nu va fi o sală foarte mare, dar, important e că va fi a mea, iar toți cei care vor să vină să se pregătească la sală mea, sunt bineveniți. Unul dintre ei (n.r – antrenorii de box care vor lucra în sala sa) ar putea fi și Adrian Diaconu, bunul meu prieten. Sper să-și facă timp să vină din când în când și să predea câteva ore. Oricum, eu voi continua să fiu și antrenor, așa cum am facut-o și până acum„, a spus Leonard Doroftei în martie 2022.

Fostul pugilist e sigur că va reveni în România, dar n-a spus exact când, și vrea să-și facă o sală de box, sportul la care se pricepe cel mai bine.

În prezent, Doroftei e antrenor de box la o sală din Canada și spune că îi e dor de România: „Am avut nevoie de schimbare. Mă afundam în fiecare zi și nu înțelegeam de ce, nici acum nu înțeleg. Mi-am revenit. Într-o bună zi voi lua decizia să mă întorc. Am avut o perioadă în care tot ce făceam ieșea aiurea. Mă omoară dorul de casă. În Canada este enervant de multă liniște. Nici claxoane la semafor nu auzi.

M-a ajutat faptul că am stat aici în Canada. Am luat-o de la zero, sunt bine. Mă întorc mai puternic. Niciodată nu am fost așa puternic și determinat și sigur pe ce fac. Nici când urcam în ring.

„Asta a fost durerea mea!”. Marea dramă a lui Leonard Doroftei, campionul trimis în Canada să muncească, departe de casă

Nu aparțin acestui loc, dar a fost nevoie de o perioadă să-mi revin, să înțeleg ce se întâmplă cu mine. Am greșit pentru că nu am făcut ceea ce știu să fac. Cu siguranță mă voi întoarce. Să fiu un antrenor perfect”, a spus Leonard Doroftei la Gold FM.

Leonard Doroftei a vorbit pe larg despre cum au început problemele sale cu banii, după ce a rămas fără barul pe care îl deținea în Ploiești, orașul său natal.

„Nu am cerut ceva. Primăria mi-a oferit, asta a fost durerea mea, mi-a dat, apoi mi-a luat, mi-am băgat banii acolo și apoi au dispărut. M-am trezit cu nea Titi ( – antrenorul Titi Tudor) acasă și mi-a spus să mergem la Primărie. A vorbit cu primarul și i-a cerut acestuia o afacere.

Imediat, primarul a scos o hârtie și ne-a oferit un spațiu. Când am văzut ce este acolo… Am adus un proiectat și când am aflat cât costă, nea Titi m-a lăsat singur și așa m-am curățat. Am picat într-o poveste aiurea. Am încercat să fac ceva și aia a fost. Finalul îl știți. Titi s-a retras, m-a lăsat singur.

Mi-au dat acel spațiu pentru 25 de ani. După 10 ani am primit notificare să-l evacuez pentru că au pus bulina roșie pe clădire. Acolo au fost ultimii mei bani. Nici casa nu am terminat-o, iar proiectantul a cerut de zece ori mai mult decât a spus inițial. Cine vrea să înțeleagă bine, cine nu, să fie sănătos.

Problema este că trebuia să fiu matur, să-mi fac sală, dar nu am vrut pentru că îi făceam concurență antrenorului meu, cel care m-a lăsat singur. Afacerea a picat aiurea, de aia am și luat foc. A fost dureros. Am picat într-o mocirlă. Împins în ea.

Acolo, acum, spațiul e gol, e paragină, nu e reparat. Au vrut să mă protejeze să nu cadă blocul pe mine, dar pe oamenii ăia de ce nu-i ajută, să le repare blocul? Am citit unele comentarii și știu ce gândește lumea. Ar fi bine să-și vadă fiecare de treaba lui.

Leonard Doroftei rupe tăcerea despre plecarea din ţară. Din cauza cui a fost obligat să părăsească România şi de ce nu se mai poate întoarce
Am investit banii mei, munciți, ce am câștigat eu nu am câștigat ușor. Eram plin de sânge, așa câștigam banii. Pentru că nu am avut nicio culoare politică, au profitat de mine cât au putut. Și s-au apucat să mă lovească. M-a sunat cineva, nu direct Băsescu, am refuzat propunerea și de atunci toate s-au dus în cap”, a mai spus Leonard Doroftei.

Fostul campion mondial și-a deschis o sală de box, unde și antrenează, iar copiii săi îl fac mândru. Adrian, cel mai mare dintre băieții săi, a ”tras cartea câștigătoare” cu afacerile imobiliare și a adunat o avere considerabilă, Alex, celălalt fiu, învață  pentru a deveni inginer, iar Vanesa, mezina, visează să ajungă medic.

Adrian, fiul lui Leonard Doroftei: ”Eram pe punctul de a da câteva sute de mii de dolari pe o mașină. Mi se pare aroganța supremă”

”Departe de România mă ocup cu tot ce nu aș fi putut să mă ocup aici. Sunt independent, sunt antreprenor. Am intrat în lumea dezvoltării imobiliare. Prima dată am plecat în 2016, în timpul Facultății de Drept. Primul job a fost în Resurse Umane într-o mare companie aeriană din Canada. Acolo am învățat ce înseamnă mediul corporatist și asta mi-a consolidat ideea că nu vreau să lucrez pentru nimeni altcineva decât pentru mine.

Eu am început să investesc. Câștigam destul de bine. În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc. Am făcut primele investiții la bursă la 21 de ani, iar până la 25 de ani pot să spun că lucrul acesta mi-a oferit o bază de capital, care mi-a permis să nu am limitări în investițiile în care mi le doream”, a transmis Adrian Doroftei.

Chiar dacă și-ar putea permite bolizi de sute de mii de euro, Adrian Doroftei a rămas cu picioarele pe pământ. ”Am vrut să-mi iau mașină. În momentul în care eram în punctul de a da câteva sute de mii de dolari pe o mașină, am stat și m-am gândit că sunt oameni la mine în țară care abia își permit să mănânce și mi se pare o aroganță supremă.

Am devenit un tip extrem de simplu. Locuiesc cu ai mei, nu am nevoie să mă lăfăi și nu simt nevoia de a petrece și a ieși la club. Sora mea va ajunge doctor, pentru că asta și-a propus. Fratele meu vrea să devină inginer de rețea”, a încheiat fiul lui Leonard Doroftei.

Leonard Doroftei, al doilea campion mondial al României
Doroftei a fost al doilea campion mondial la profesioniști din istoria României, după Mihai Leu. „Moșu” a obținut centura WBA la categoria ușoară în ianuarie 2002, în fața lui Raul Balbi, într-un meci disputat la San Antonio.

Și-a apărat-o o singură dată, la București, tot cu Balbi, iar apoi a remizat cu Paul Spadafora, într-un meci de unificare, considerat unanim de specialiștii boxului drept victoria lui Doroftei.

S-a retras în 2004, cu un palmares de 22 de victorii, dintre care 8 obținute prin KO și o singură înfrângere.

Leonard Doroftei locuiește în Canada cu soția sa și cei trei copii.

Născut la Ploiești, Leonard a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiești. Între 1986 și 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori.

A obținut cinci titluri naționale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997.

A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.

Palmaresul său la amatori: 239 de victorii și 15 înfrângeri.