Lideri palestinieni despre ARIEL SHARON: A fost un CRIMINAL care s-a sustras justiţiei internaţionale

ARIEL SHARON A MURIT. Unii lideri palestinieni consideră că fostul premier israelian Ariel Sharon, decedat sâmbătă la vârsta de 85 de ani, a fost "un criminal" care s-a sustras justiţiei internaţionale, relatează AFP, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
11 ian. 2014, 14:47
Lideri palestinieni despre ARIEL SHARON: A fost un CRIMINAL care s-a sustras justiţiei internaţionale

ARIEL SHARON A MURIT: „Ariel Sharon era un criminal, fiind responsabil de asasinarea fostului preşedinte al Autorităţii Palestiniene Yasser Arafat, iar noi speram să fi fost deferit Curţii Penale Internaţionale ca fiind criminal de război„, a reacţionat un lider al mişcării Fatah, Jibril Rajoub.

Mişcarea fundamentalistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a catalogat drept „moment istoric” moartea unui „criminal care avea pe mâini sânge palestinian”.

Fostul premier israelian Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, relatează presa israeliană. Starea de sănătate a lui Ariel Sharon continuase să se deterioreze în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.

Sharon a decedat în Clinica Shaim Sheba din Tel Hashomer, în apropiere de Tel Aviv. „Arik” (diminutivul lui Ariel) Sharon vă rămâne în istorie ca artizanul invaziei din Liban, în anul 1982, în calitatea de ministru al Apărării, dar şi ca premierul care a decis retragerea trupelor şi desfiinţarea coloniilor din Fâşia Gaza în 2005. O comisie oficială de anchetă a constatat responsabilitatea sa în evitarea prevenirii masacrelor comise în taberele de refugiaţi palestinieni de la Sabra şi Shatila (Beirut), în septembrie 1982, atribuite unor miliţii creştine aliate cu Israelul.

Hamas salută moartea lui Ariel Sharon

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a exprimat „fericire” pentru decesul fostului premier israelian Ariel Sharon, declarându-se încrezătoare în „iminenţa victoriei” împotriva Israelului. „Am devenit mai încrezători în victorie după moartea acestui tiran„, a reacţionat Sami Abu Zurhi, un purtător de cuvânt al mişcării Hamas, citat de site-ul Ynetnews. „Oamenii noştri sunt extrem de fericiţi pentru moartea şi plecarea acestui criminal care are pe mâini sânge palestinian„, a adăugat oficialul Hamas.


loading...