Lidl introduce raţionalizarea unor alimente de bază. Măsuri de ultima oră în Ungaria după decizia Guvernului de plafonare a unor preţuri

Lidl Ungaria va raţionaliza din februarie vânzarea alimentelor de bază cu termen de garanţie de lungă durată şi ale căror preţuri au fost plafonate de guvernul maghiar, informează portalul Pénzcentrum.

31 ian. 2022, 11:21
Lidl introduce raţionalizarea unor alimente de bază. Măsuri de ultima oră în Ungaria după decizia Guvernului de plafonare a unor preţuri

Lidl Ungaria va raţionaliza din februarie vânzarea alimentelor de bază. Decizia vine ca urmare a anunţului Guvernului maghiar condus de Viktor Orbán de a reglementa preţurile în cazul a şase produse alimentare de bază. Este vorba despre zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui şi lapte de vacă cu 2,8% grăsime.

„Am decis să intervenim asupra preţurilor a şase produse”, a spus premierul Viktor Orban, într-o filmare publicată pe pagina sa de Facebook, în care vorbeşte şi despre faptul că rata inflaţiei a atins, în noiembrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani în Ungaria, adică 7,4% pe un an, propulsată de creşterea preţurilor la energie, ca peste tot în Europa.

Preţurile vor urma să revină la nivelul din octombrie 2021.

Înainte de această decizie, Guvernul Ungariei a stabilit şi un preţ maxim pentru benzină, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru.

Citeşte şi: Produsul de la LIDL, vândut de 400 de ori mai ieftin decât în alte magazine. A fost bătaie pe el

În aceste condiţii, Lidl Ungaria va raţionaliza din februarie vânzarea alimentelor de bază.

Lidl Ungaria a anunţat cantitatea maximă care poate fi achiziționată la o singură cumpărătură: zahăr – 10 kg, făină – 10 kg, lapte UHT – 12 litri, ulei de floarea soarelui – 10 litri.

Citeşte şi: LIDL, noi suprize pentru clienţi. Ce trebuie să faci ca să primeşti GRATUIT vouchere de 100 de lei

Reprezentanţii lanțului de magazine au anunţat, de asemenea, că vor fi şi oferte cu reduceri suplimentare față de prețurile stabilite de autorităţi şi prevăzute de lege, astfel zahărul şi făina vor fi vândute cu câte 10 forinţi mai ieftin, laptele UHT cu 19%, iar uleiul de floarea soarelui cu 14-15% mai puțin.