Reconstituirea crimelor de la Caracal. Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum a ucis-o pe Alexandra VIDEO

Procurorii au desfăşurat luni reconstituirea în cazul crimelor de la Caracal, familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu fiind informate de către procurori despre acest lucru. Gheorghe Dincă a fost dus la locuinţa sa şi apoi pe traseul pe care se presupune că l-ar fi urmat în ziua în care susţine că a răpit-o, sechestrat-o şi ucis-o pe Alexandra Măceşanu. Marţi urmează să fie reconstituită răpirea Luizei Melencu.

16 sept. 2019, 05:48

UPDATE Gheorghe Dincă a fost dus luni seara înapoi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, după ce în cursul zilei a participat la reconstituirea organizată de anchetatori la Caracal şi Dobrosloveni în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, fata pe care a recunoscut că a sechestrat-o şi a ucis-o.

Dincă a fost dus luni dimineaţa la Dobrosloveni, localitatea de domiciliu a Alexandrei Măceşanu, de unde, pe 24 iulie, ar fi luat-o pe adolescentă în maşină, la „ocazie”, spre a o transporta la Caracal, în zona Liceului „Mihai Viteazul”. După oprirea din apropierea liceului, unde pe 24 iulie ar fi lovit-o pe fată, Dincă a fost dus pe digul despre care adolescenta a menţionat în apelul la 112 şi unde ar fi aruncat telefonul fetei.

În faţa domiciliului său, Dincă a coborât din maşină, a deschis porţile din metal şi în jurul orei 11,00 a intrat în casă, împreună cu anchetatorii şi ţinând de braţ o tânără poliţistă având mâinile legate, care urcase în maşină pe locul din spate, la Dobrosloveni. În casa lui Dincă, în timpul reconstituirii, a fost dus şi un manechin din materiale sintetice.

După mai multe zeci de minute, Dincă a ieşit din casă purtând manechinul din material textil pe braţe şi s-a îndreptat către grădină, unde se presupune că a ars corpul Alexandrei Măceşanu, într-un butoi folosit drept arzător improvizat.

Apoi, după momentul aşezării manechinului într-un butoi alături de alte materiale şi arderii acestuia, Gheorghe Dincă a mai fost dus şi pe o stradă din Caracal unde ar fi aruncat bijuterii ale adolescentei.

Dincă a fost huiduit de mai multe ori pe timpul reconstituirii, atât în comuna Dobrosloveni, cât şi la Caracal şi alături de anchetatori au fost mai multe de echipaje de poliţişti şi jandarmi care să menţină ordinea.

Părinţii Alexandrei Măceşanu nu au participat la această reconstituire, însă în faţa casei lui Dincă din Caracal au fost prezenţi membri ai familiei Luizei Melencu, cealaltă fată dispărută, pe care acesta a recunoscut că ar fi răpit-o şi ucis-o.

Gheorghe Dincă a fost adus în urmă cu două zile în arestul IPJ Olt şi a fost preluat luni dimineaţa pentru a fi dus la Caracal în vederea reconstituirii faptelor pe care acesta le-ar fi săvârşit. Reconstituirea ar putea dura mai multe zile.

Pe 26 iulie, în urma unei percheziţii, în locuinţa lui Dincă din Caracal au fost găsite într-un butoi, în cenuşă, resturi osoase de natură umană. Potrivit DIICOT, raportul de expertiză medico-legală a indicat faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

______

UPDATE La casa din Caracal a fost adus şi un manechin, un lighean cu apă, pentru a se face reconstituirea completă. În curte, Dincă a fost lăsat fără cătuşe câteva clipe, când s-a urcat la volanul maşinii de poliţie. Anchetatorii au adus şi o poliţistă care seamănă cu Alexandra. Ea a fost folosită pentru scenele petrecute în maşina suspectului. Dincă le-a arătat anchetatorilor exact cum a deschis poarta şi a băgat maşina în curte.

UPDATE Familia Luizei Melencu a ajuns la casa lui Gheorghe Dincă, unde anchetatorii, alături de criminal, s-au întors pentru reconstituire. Mătuşa şi bunicul Luizei au încercat să intre în curtea lui Dincă, dar jandarmii i-au împiedicat. Aceştia susţin că nu au fost anunţaţi când va avea loc şi reconstituirea în cazul Luizei.

UPDATE Gheorghe Dincă a fost adus iar la Casa Groazei, unde au adus şi o fată care seamănă cu Alexandra. 

_______

UPDATE Criminalul a fost dus în faţa liceului. Acesta este locul unde a agresat-o şi a imobilizat-o pe Alexandra, precum şi la digul din Bold.

UPDATE Anchetatorii şi Gheorghe Dincă au plecat de la Casa Groazei. Criminalul a fost scos pe poarta din spatele locuinţei şi dus la locul de unde a luat-o pe Alexandra Măceşanu. Oamenii prezenţi la reconstituirea răpirii au încercat să îl linşeze pe Dincă.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Anchetatorii au ajuns la Caracal pentru a face reconstituirea crimelor. De asemenea, asasinul a ajuns şi el la Casa Groazei.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu: Anchetatorii au aranjat decorul din casa lui Dincă pentru reconstituire

Anunţul privind reconstiturea crimelor pe care Gheorghe Dincă susţine că le-a comis a fost făcut, vineri, de unchiul Alexandrei Măceşanu, Alexandru Cumpănaşu.

„Dragi prieteni, familia mea doar ce a fost anunţată de către procurori că luni şi marţi va avea loc reconsituirea la Caracal a presupuselor crime ale lui Dincă. La doar o zi după ce Alexandra împlineşte 16 ani. Nu ştiu dacă vor include şi experimentul judiciar solicitat de noi, respectiv simularea în aceleaşi condiţii, cu aceleaşi materiale, în acelaşi loc a arderii unui corp omenesc în acel butoi”, a scris, vineri, pe Facebook, Alexandru Cumpănaşu.

RECONSTITUIREA crimelor din Caracal. Dincă va reaprinde focul la butoiul groazei. Dan Antonescu dă detalii

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu.