Primele imagini cu Sorina Pintea după ce a fost arestată. Fostul ministru a iesit de la spital şi s-a întors în arestul Capitalei

Sorina Pintea a fost luată din arestul Capitalei şi adusă, marţi seară, la Policlinica MAI, pentru un consult neurologic. După aproape două ore, ea a fost dusă înapoi în arest. Fostul ministru al Sănătăţii a fost reţinut vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 16:59

UPDATE: Sorina Pintea a părăsit Centrul de Diagnostic şi Tratament al Ministerului de Interne. Fostul ministru de Interne nu a făcut nicio declaraţie şi a fost urcat în maşina Poliţiei pentru a fi transportată în Arestul Poliţiei. 

Sorina Pintea a fost scoasă din spatele gratiilor și transportată din nou la spital din cauza unor probleme de sănătatea. Poliția Capitalei a transmis că „o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost dusă într-un centru medical de diagnostic și tratament, din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult medical de specialitate”. 

Potrivit unor surse România TV, Sorina Pintea are faţa tumefiată și nu poate mânca. Starea ei de sănătate ar fi una gravă. 

Luni, Sorina Pintea a fost scoasă din Arestul Central al Poliţiei Capitalei şi a fost transportată de urgenţă la spitalul Sfânta Maria. Fostul ministru al Sănătăţii a susţinut că i s-a agravat starea de sănătate în arest. Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

Citeşte şi: „Sorina Pintea este pe MOARTE”. Anunţ ŞOCANT de ultimă oră

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii. 

Marţi seară, Sorina Pintea a fost suspendată din PSD. Întrebat dacă în şedinţa PSD s-a discutat despre cei care au probleme cu legea, Marcel Ciolacu a răspuns că „Partidul nu trebuie să reacţioneze pe cazuri personale. Uitaţi-vă la doamna Pintea. Are şi o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. Trebuie să fie o decizie asumată politic de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară. Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în prima instanţă. Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie”.

Citeşte şi: Sorina Pintea a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare

Recent, Sorina Pintea a anunţat că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Ce este dermatomiozită, boala de care suferă Sorina Pintea

Dermatomiozita este o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Boala poate afecta atât adulţii, cât şi copiii (cu vârsta între 5 şi 15 ani), dar este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie, conform csid.ro.