Victor Ponta: PSD se distruge singur. Nici nu cred că e bine să revină la guvernare

Fostul premier Victor Ponta a declarat la România TV că nu crede că e bine să revină la guvernare PSD, fostul partid pe care l-a condus.

07 dec. 2019, 17:45
Victor Ponta: PSD se distruge singur. Nici nu cred că e bine să revină la guvernare

Victor Ponta a analizat cum cel mai mare partid din România, PSD, a pierdut două milioane de votanţi între alegerile din 2014 şi alegerile din această toamnă. „Faţă de 2014 s-au pierdut două milioane de votanţi. Nu au vrut să voteze cu candidatul Dăncilă. Trebuie să vezi de ce ai supărat două milioane de români. Trebuie să vezi de ce în diaspora ai 94% din votanţi împotriva ta. În România fără o opoziţie de stânga ne va merge foarte greu”, spune Ponta.

Liderul PRO România anunţă că PSD se distruge singur. „Nici nu zic ca PSD să revină la guvernare. După 7 ani e bine să mai stai prin deşert”.

Despre adoptarea Bugetului

Victor Ponta a declarat că Ludovic Orban nu va avea nicio emoție să treacă bugetul în Parlament, deși Klaus Iohannis i-a propus să o facă prin asumarea răspunderii parlamentare.

Fostul lider PSD a reamintit declarațiilor șefilor din PNL care spuneau, înainte de a ajunge la putere, că nu vor primi parlamentari din PSD sau cu trecut pesedist.

”Au zis că nu iau traseiști. Și Klaus Iohannis, și Rareș Bogdan, și Orban. Săptămâna asta au luat de la PSD. Am înțeles că vor veni cu bugetul ca să îl treacă prin asumare. E cea mai mare greșeală. Va trece, nu e problemă, au majoritate. În opoziție o să fim vreo 15. Dacă ai votat guvernul Orban, nu mai ești traseist. Ei dau afară amantele altora și le pun pe ale lor. Nu rezolvi problema în felul ăsta.

Aș vota o moțiune de cenzură, chiar aș iniția-o pe o temă de importantă. Nu avem numărul necesar, dar o să inițiem. Dacă vor veni cu tăieri de pensii și salarii fără să spună ce pun în loc. Dacă nu măresc pensiile așa cum au promis, cu 40%, nu cred că pensionarii vor ieși în stradă ca să se bată cu jandarmii. Ar trebui să le spună adevărul”, a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Membrii Pro România filiala Brăila au demisionat în bloc: Ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură. Ponta este Dragnea 2

Membrii Pro România filiala Brăila, la conducerea căreia s-a aflat europarlamentarul Mihai Tudose, au demisionat în bloc, anunţând că au ales să îşi ia rămas bun de la ”politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2)”.

În urma atacurilor constante pe care președintele Pro România le-a avut atât la adresa celei mai puternice organizații din partid și la adresa liderilor, implicit la adresa electoratului brăilean, electorat de centru-stanga, ne prezentăm demisia.

De ce plecăm?

Partidul înseamnă oameni care au experiențe și competențe, idealuri și năzuințe. Organizația Brăila și-a dorit consultarea si optiunile să fie luate în considerare.
Pornind acest proiect, ne-am gândit si am promovat ideile de modernizare a statului român și reprezentarea unei părți din electoratul României care nu se regăsea in politică.
Politica liderilor centrali ai Pro România a creat o ruptură între oamenii de la baza partidului si deciziile centrale. Așadar, rămânem aceeași oameni care se delimitează cu demnitate de minciună și o echipă care va lucra pentru Brăila și România!”, se arată în comunicatul Emiliei Meirosu.

Fostul premier Mihai Tudose a demisionat luni din Pro România, el postând pe Facebook cererea de demisie depusă la filiala Brăila a partidului. Tudose şi-a postat pe Facebook cererea de demisie, cu mesajul ”Doar atât. Deocamdată…..”.  În cerere, el solicită filialei să ia act de demisia sa din calitatea de membru al Pro România.

Citeşte şi: Victor Ponta reacţionează după demisia lui Mihai Tudose din Pro România: Este dreptul sau si deciziile ii apartin!

”Motivele acestui act, şi anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale, fiind de notorietate, nu le mai detaliez”, scrie Tudose în cererea de demisie.