Livrările de vaccin Pfizer către statele UE revin la normal. Anunţul Comisiei Europene

Comisia Europeană a anunţat că se aşteaptă ca de săptămâna viitoare grupul farmaceutic Pfizer/BioNTech să revină la ritmul de producţie planificat pentru vaccinul anti-COVID. Precizările vin în contextul în care numărul de doze de vaccin livrate statele UE a fost diminuat recent faţă de planul convenit iniţial.

21 ian. 2021, 17:52
Livrările de vaccin Pfizer către statele UE revin la normal. Anunţul Comisiei Europene

Reprezentanţii Comisiei Europene au adus clarificări despre ce se întâmplă cu livrările de vaccin Pfizer către statele UE, după ce au existat temeri privind lipsa de stocuri suficiente.

„Începând de săptămâna viitoare, livrările continuă conform planului”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru Sănătate al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker, conform agenţiei EFE, citate de Agerpres.

Citeşte şi: Vasile Astărăstoae aruncă BOMBA despre vaccinul antiCovid-19. „Există semne de întrebare! Lumea trebuie să ştie!”

Probleme cu livrările de vaccin Pfizer către statele UE

Săptămâna trecută, grupul farmaceutic Pfizer/BioNTech a anunţat că diminuează temporar cantitatea de vaccin livrată statelor membre ale Uniunii Europene din cauza unor procese tehnice, derulate pentru creşterea capacităţii de producţie a serului anti-COVID.

Citeşte şi: Vaccinul rusesc Sputnik V are susţinerea Germaniei pentru a fi aprobat în UE. Promisiunea surprinzătoare făcut de Angela Merkel lui Vladimir Putin

De altfel, specialiştii companiei farmaceutice au anticipat că vor exista întârzieri o săptămână, adică cea în curs, însă de săptămâna viitoare livrările ar trebui să revină la ritmul obişnuit.

În pofida problemelor întâmpinate, Pfizer s-a angajat faţă de Comisia Europeană să livreze în luna martie dozele convenite iniţial, a mai explicat purtătorul de cuvânt al CE.

Deşi contractul este încheiat de Comisia Europeană, statele membre UE sunt cele care gestionează livrările cu compania farmaceutică deoarece cunosc care sunt nevoile.

Citeşte şi: Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului. STUDIU

Potrivit unui studiu realizat în Israel, vaccinul produs Pfizer- BioNTech ar împiedica transmiterea coronavirusului. Israelul are cea mai mare rată de imunizare a populației din lume.

Cercetarea realizată în Israel arată că este foarte puţin probabil ca o persoană infectată cu covid să transmită virusul mai departe dacă s-a vaccinat, relatează The Telegraph. 

Studiul a fost făcut pe 102 cadre medicale de la Sheba Medical Center. După ce au primit  ambele doze de vaccin, doar două dintre persoane au avut un număr scăzut de anticorpi. Trebuie precizat faptul că una dintre cele două are o problemă imunitară cunoscută.

Citeşte şi Pfizer şi BioNTech anunţă creşterea capacităţii de producţie a vaccinului anti-COVID-19