Liz Truss nu cedează în fața presiunilor. Oficialul britanic refuză să demisioneze

Liz Truss ține de scaun. Premierul britanic a reacționat vehement în urma declarațiilor cu privire la o posibilă debarcare din funcția pe care o deține.

18 oct. 2022, 08:39
Liz Truss nu cedează în fața presiunilor. Oficialul britanic refuză să demisioneze

Oficialul Partidului Conservator susține că nu va pierde funcția de premier și nici cea de lider al formațiunii politice, scrie presa internațională. Ea a recunoscut că după prima lună de când a preluat funcția, mandatul ei de o lună de zile „nu a fost perfect”, dar și-a „reparat” greșelile.

În plus, Liz Truss și-a cerut scuze pentru că a făcut mai multe greșeli într-un timp foarte scurt.

Acm, Lizz Truss crede că este pregătită să stimuleze creșterea economică a Marii Britanii. Totuși, îi trebuie timp pentru a realiza acest lucru, a transmis politicianul, într-un interviu pentru BBC.

„Rămân dedicată viziunii, dar va trebui să o realizăm într-un mod diferit”, a declarat Liz Truss.

 

Cum a aprins Liz Truss un scandal monstru

 

Controversatul politician este presat să demisioneze din funcţia de premier, inclusiv de membri ai Partidului Conservator, la doar şase săptămâni de când a venit în Downing Street, susține CNBC.

De când a preluat funcția de premier, Liz Truss a anunțat un set de măsuri pentru combaterea inflației explozive, ce presupune reduceri de taxe și impozite. În urma acestei inițiative, comercianții au avertizat asupra amplificării datoriilor.

Bugetul a fost prezentat de Kwasi Kwarteng, numit de Truss în funcția de ministru de finanțe al Regatului Unit, primul negru care a ocupat această funcție. Cu toate acestea, vineri, Truss și-a demis ministrul și l-a numit pe Jeremy Hunt în funcția de ministru de finanțe, implicând Marea Britanie într-o nouă criză.

 

Liz Truss, ridiculizată și de britanici, și de ruși

 

Dacă Liz Truss a ajuns deja să fie aspru criticată pentru că poartă „o pălărie prea mare”, rușii au fost primii care au ridiculizat premierul britanic. Ministerul de Externe a declarat în septembrie că numirea lui Truss reflectă perfect criza democrației britanice.

„Uneori ne întrebăm, oare, în ţări foarte populate şi cu tradiţii democratice puternice şi lungi, nu există nimeni capabil să reprezinte diverse aripi ale puterii în mod demn, profesionist şi înţelept?”, a declarat Maria Zaharova, citată de agenția rusă TASS.

„Problema poate că e legată de criza democraţiei britanice, pentru că acest ‘rezultat’ nu are nimic a face cu alegerea directă a britanicilor”, a mai transmis oficialul instituției conduse de către Serghei Lavrov.