Loboda, aurul primăverii! Rețetă de plăcintă cu lobodă verde în foi subțiri. O bunătate de care te vei îndrăgosti iremediabil

Loboda este una dintre verdețurile care nu ar trebui să îți lipsească din meniu primăvara. Aceasta este extrem de bogată în vitamine, minerale și substanțe nutritive, iar gustul său este de-a dreptul genial. Astăzi îți propunem o rețetă cu lobodă verde în foi subțiri de care cu siguranță te vei îndrăgosti.

28 mart. 2024, 17:39
Loboda, aurul primăverii! Rețetă de plăcintă cu lobodă verde în foi subțiri. O bunătate de care te vei îndrăgosti iremediabil
Loboda, aurul primăverii!

Rețetă de plăcintă cu lobodă verde în foi subțiri. O bunătate de care te vei îndrăgosti iremediabil. De regulă, gospodinele folosesc loboda verde în preparatele tradiționale de post precum ciorbă, tarte, salate sau plăcinte.

Citește și Rețeta de ciorbă de lobodă care te va cuceri la începutul primăverii! Se face simplu și este absolut delicioasă

Rețetă de plăcintă cu lobodă verde în foi subțiri. O bunătate de care te vei îndrăgosti iremediabil

Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să prepari această rețetă, tot ce trebuie să faci este să urmezi instucțiunile de mai jos și la final vei obține cea mai delicioasă plăcintă pe care ai pregătit-o vreodată.

Ingrediente

  • 8 foi subţiri de plăcintă;
  • 10-12 legături lobodă verde;
  • 2 linguri ulei;
  • 2 legături ceapă verde;
  • 3 ouă;
  • 150 ml lapte integral (3,5% grăsime);
  • 50 g unt topit şi răcit;
  • sare.

Mod de preparare: 

Pentru început, trebuie să cureţi loboda de codiţe şi să o speli bine, sub jet de apă rece. Apoi, trebuie să cureţi ceapa verde, să o tai mărunt şi să o pui la călit în ulei, 2-3 minute, la foc mediu. După trebuie să adaugi frunzele de lobodă tocate şi dai focul mare.

Pasul următor este să presari sare, după gust şi laşi pe foc până ce scade toată zeama, apoi să dai deoparte. Când amestecul s-a răcit complet, trebuie să adaugi ouăle bătute şi să omogenizezi totul.

Apoi, trebuie să ungi cu unt o tavă cu pereţii înalţi și să aşezi o foaie de plăcintă, iar marginile să le răsfrângi peste pereţii tăvii. După trebuie să ungi cu unt şi aşezi încă o foaie, apoi completezi, în acelaşi mod, cu încă două foi.

Pe urmă trebuie să torni umplutura de lobodă şi aduni spre centrul tăvii marginile foilor de plăcintă să acoperi complet suprafaţa cu celelalte patru foi decupate de dimensiunea tăvii şi unse între ele cu unt și să înţepi plăcinta din loc în loc, cu o furculiţă, apoi torni laptele, în special pe margini.

Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, iar când laptele e absorbit de foi, poți să dai tava la cuptor, 40-45 de minute, până ce plăcinta se rumeneşte frumos.

La final, când e gata o scoţi şi o laşi la răcorit înainte să o tai.

Citește și Beneficiile extraodinare ale consumului de lobodă. Planta medicinală poate fi folosită într-o mulțime de variante