Locul din lume unde e record de morți în pandemie din cauza alcoolului. Aproape 8.000 de oameni au murit pentru ca au băut prea mult

Este record în Anglia şi Ţara Galilor. Aproape 7.500 de oameni au murit în primul an al pandemiei din cauza consumului de alcool.

07 mai 2021, 13:49
Locul din lume unde e record de morți în pandemie din cauza alcoolului. Aproape 8.000 de oameni au murit pentru ca au băut prea mult

Locul din lume unde e record de morți în pandemie din cauza alcoolului.  Numărul este  cu 20% mai mare față de 2019, a anunţat Biroul britanic de Statistică. Mai exact, totul a început odată cu carantina impusă în martie 2020, iar cele mai multe dintre decese sunt legate de probleme de dependenţă pe termen lung.

Locul din lume unde e record de morți în pandemie din cauza alcoolului. Aproape 8.000 de oameni au murit pentru ca au băut prea mult

Aproximativ 80% din decese au fost provocate de boli hepatice alcoolice, 10% de tulburări psihice și comportamentale cauzate de consumul de alcool și 6% de otrăviri accidentale prin expunere la alcool. Bărbații care trăiesc în zone defavorizate din Anglia au fost de patru ori mai predispuși să moară din cauza consumului de alcool față de bărbații din zonele bogate, potrivit Sky News.

Datele oferite de Biroul britanic de Statistică arată și că numărul bărbaților care au murit din cauza abuzului de alcool este de două ori mai mare decât cel al femeilor, în 2020 – aceeași rată ca în anii precedenți.

Un studiu recent a arătat că britanicii au băut mai mult alcool, au mâncat mai puține fructe și legume și au făcut mai puțin sport în timpul carantinei. De asemenea, datele au indicat că peste o mie de femei au consumat alcool mai des, în schimb bărbații au consumat cantități mai mari.

Vânzările de alcool din Marea Britanie au crescut cu 67% înainte de impunerea carantinei la nivel național, multe persoane consumând alcool în timpul izolării.

Vânzările de alcool au crescut cu 67% înainte ca Marea Britanie să intre în blocaj, mulți bând acasă izolat, potrivit editorialului lor comun publicat în British Medical Journal.

„Acum, pe măsură ce apar semne ale unui anumit control asupra noilor cazuri de COVID-19, este din ce în ce mai clar că, dacă nu ne pregătim pentru ieșirea din pandemie, vom vedea o creștere a efectelor nocive asupra alcoolului pentru această perioadă”, au spus ei, anul trecut.

Aceştia au adăugat că pandemia „are potențialul de a fi un exemplu al relației noastre ambivalente cu alcoolul și consecințele sale”.

Citeşte şi: Boris Johnson a dat lovitura cu campania de vaccinare din Anglia. Partidul său a obţinut prima victorie după o jumătate de secol, într-un important bastion laburist