Lovitură de teatru în dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1. Procurorul care a instrumentat cazul în care e implicată Clotilde Armand şi-a dat demisia

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a transmis marţi că procurorul Sorin Eugen Iaşinovschi, cel care a instrumentat dosarul presupuselor fraude de la alegerile din Sectorul1, și-a dat demisia.

25 mai 2022, 08:37
Lovitură de teatru în dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1. Procurorul care a instrumentat cazul în care e implicată Clotilde Armand şi-a dat demisia

Potrivit Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Sorin Eugen Iaşinovschi, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a fost eliberat din funcția de procuror.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcția de procuror, prin demisie, începând cu data de 01.06.2022, a domnului Iasinovschi Sorin Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. (majoritate: 5 voturi da, 1 vot nu)”, se precizează în decizia Instituției, potrivit Antenei 3.

Dosarul de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost deschis după ce fostul edil de la Sectorul 1 Dan Tudorache a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1.

Sursa citată a prezentat şi un nou set de imagini in care se presupune că ar apărea chiar Clotilde Armand în sala de sortare a sacilor cu voturi, dar primarul sectorului 1 neagă vehement că ar fi vorba de ea, spunând că este o altă persoană, care „seamănă dar nu răsare”.

Citeşte şi: Percheziţii la Primăria Sectorului 5 într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală. Este vizat fostul primar Daniel Florea

„Câteva precizări pentru televiziunile care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu. Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA. De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte.

Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.

Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii”, a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Şeful DNA, despre fuga din ţară a lui Sorin Oprescu şi a Elenei Udrea: Procurorii nu au nicio atribuţie după rămânerea definitivă a hotărârilor judecătoreşti de condamnare