Lovitură încasată de Ludovic Orban. Un parlamentar din Forţa Dreptei îşi dă demisia din partid şi revine la PNL

Nicolae Giugea, deputat de Dolj, a anunțat că revine în grupul parlamentar al PNL, la mai puțin de un an de când i-a părăsit pe liberali, pentru a merge alături de Ludovic Orban.

27 sept. 2022, 13:43
Lovitură încasată de Ludovic Orban. Un parlamentar din Forţa Dreptei îşi dă demisia din partid şi revine la PNL

Nicolae Giugea a anunţat conducerea Camerei Deputaţilor că începând de luni revine în grupul parlamentar al PNL, în calitate de membru. Giugea a fost ales pe listele electorale ale PNL şi este deputat de Dolj. În noiembrie 2021, şi-a dat demisia din grupul liberal, iar de atunci a activat ca parlamentar neafiliat. Giugea anunţa atunci că nu este de acord cu alianţa făcută de liberali cu PSD.

„Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîţu a distrus o coaliţie perfect funcţională, a distrus un Guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcţia cea bună şi, în cele din urmă, a instalat haosul în ţară. În plină pandemie, aşa-zisa echipă câştigătoare a declanşat un război în partid, apoi unul în coaliţie, apoi unul cu întreaga ţară. Partidul se îndreaptă către un naufragiu evident şi nimeni nu are curaj să spună nimic. Mulţi ştiu, dar tac. Le e mai frică de şeful din partid, decât de electorat”, scria Giugea, pe Facebook, la momentul demisiei.

Citeşte şi: Premierul Ciucă: Veniturile bugetului sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere

Prima persoană care a plecat inițial cu Ludovic Orban din partid a fost Luminița Barcari, dar aceasta s-a răzgândit repede. De asemenea, potrivit informațiilor „Adevărul”, o altă revenire în PNL ar putea să fie senatorul Ion Iordache, ales de Gorj.

Până în prezent, Forța Dreptei nu a reușit să-și facă un grup parlamentar, PNL fiind principalul opozant. De altfel, Coaliția se gândește la un mod eficient de a oferi reprezentare la nivelul structurilor de conducere ale Parlamentului și al comisiilor și pentru aleșii neafiliați.

Forța Dreptei a apărut după ce Ludovic Orban a decis să părăsească PNL, în urma unui conflict intern pentru putere. Împreună cu fostul președinte PNL au mai plecat și alți 16 parlamentari, ceea ce reprezintă cea mai mare pierde înregistrată de un partid după alegerile din 2020.

Citeşte şi: VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu dă de pământ cu George Simion şi AUR: „Îi vedeţi pe ăştia să conducă ceva? George Simion, marele suveranist, a fost în America să îi pupe condurul lui Mike Pompeo”