Lovitură pentru Gigi Becali: Steaua, acuzată de DETURNARE DE FONDURI

O nouă acuzaţie a căzut pe capul lui Gigi Becali din cauza ilegalităţilor comise la Steaua.

04 dec. 2013, 15:22
Lovitură pentru Gigi Becali: Steaua, acuzată de DETURNARE DE FONDURI

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a făcut un anunţ public prin care îi avertizează pe oficialii grupării din Ghencea şi pe finanţatorul Gigi Becali, că încalcă Legea Sportului privind redirecţionarea sumelor ce provin din transferuri internaţionale. Legislaţia în vigoare stipulează că Steaua este obligată să direcţioneze 10% din banii obţinuţi din transferurile în străinătate către grupele de copii şi juniori însă acest lucru nu s-a întâmplat la transferurile lui Vlad Chiricheş şi Raul Rusescu.

Banii obţinuţi în urmă transferurilor lui Chiricheş şi Rusescu, aproximativ 11 milioane de euro, au fost acaparaţi în totalitate de oficialii stelişti, aceştia fiind absenţi şi din contul bancar al clubului. Academia de juniori din Ghencea a fost desfiinţată de ani buni, iar tineretul echipei este de cele mai multe ori neglijat complet.

„Sunt responsabili în faţa legii pentru deturnare de fonduri. Autorităţile n-au cum să nu-i controleze! Duce la o doza de nesimţire, ca banii deşi sunt pentru juniori să fie folosiţi în alte scopuri”, a transmis Mircea Sandu. Din cauza ilegalităţilor comise, responsabilii Stelei pot fi judecaţi penal de către autorităţi însă pe plan sportiv clubul nu riscă nici un fel de sancţiunii. „Eu le-am atras atenţia public, mai mult n-am ce să fac. N-am cum să iau măsuri împotriva Stelei pentru că asta este treaba autorităţilor. Eu doar i-am avertizat public”.

Citeşte şi: PALATUL lui Gigi Becali lăsat în PARAGINĂ. Impresionanta clădire şi-a pierdut frumuseţea de altă dată VIDEO