Lucruri pe care le faci zilnic şi care îţi distrug concentrarea

Ai observat că în ultimul timp ai probleme cu concentrarea? Ţi se pare din ce în ce mai greu să te concentrezi şi să pui cap la cap ideile care îţi vin? Dacă răspunsul este DA, iată câteva elemente la care să te gândeşti. Fără să vrei, anumite lucruri pe care le faci zilnic, îţi distrug concentrarea. Iată care sunt acestea:

RomaniaTV.net
22 ian. 2014, 09:32
Lucruri pe care le faci zilnic şi care îţi distrug concentrarea

1. Faci mai multe lucruri deodata

Sa faci mai multe lucruri deodata iti poate crea impresia ca termini mai repede si esti mai eficace. Insa daca vei sta sa calculezi timpul pierdut iti vei da seama ca nu e deloc asa. Trecand de la o sarcina la alta iti fragmenteaza puterea de concentrare.

Citeşte şi Probleme de concentrare? Află cum să-ţi „restartezi” creierul leneş

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au efectuat un studiu in care voluntarii au fost pusi sa rezolve probleme de aritmetica si sa aranjeze pe categorii figuri geometrice. Cele mai bune rezultate le-au avut persoanele care au terminat o sarcina, apoi au inceput-o pe cealalta. Cei care au fost obligati sa lucreze putin la prima problema, apoi sa aranjeze figurile, apoi sa rezolve din nou problema au avut rezultate impresionant de scazute.

Specialistii spun ca te poti antrena in activitati multitasking doar de genul vorbit la telefon in timp ce strangi rufele murdare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.