Ludovic Orban a aflat cine este turnătorul care a scăpat poza compromiţătoare de la Guvern în presă

Ludovic Orban ”a deschis” o anchetă în interiorul PNL, după ce în presă a ajuns o poză de la ziua sa, când în biroul de la Palatul Victoria a organizat o petrecere în toată regula, cu alcool, țigări și fără respectarea condițiilor de distanțare socială.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 14:39
Ludovic Orban a aflat cine este turnătorul care a scăpat poza compromiţătoare de la Guvern în presă

Premierul a vrut să afle cine este cel care a dat presei poza care l-a putea costa postul. Orban a avut aproximativ 40 de invitați la mega-petrecerea sa, iar acum a aflat cine este ”turnătorul”. Deși inițial s-a vehiculat numele lui Ionel Dancă, apoi cel al lui Ben-Oni Ardelean, apoi cel al unui chelner, se pare că adevăratul făptaș este tot un liberal. Numele său nu a fost dezvăluit, deocamdată, anunță Antena 3.

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Orban, după fotografiile de la Guvern: „E penibil. Nu mai are credibilitate” 

Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, a explicat că se face o ”anchetă” în interiorul PNL pentru a vedea cine a făcut poza controversată de la Guvern. Stamule a precizat că deja există o listă scurtă, dar va fi determinată exact ora la care s-a realizat și odată cu asta va fi identificat și omul care a făcut poza. 

”Mâine vom anunța cine a făcut fotografia. Cu siguranță potențialii oameni care ar fi pe această listă sunt cunoscuți. La masa aceea erau 6-7 oameni, nu erau foarte mulți. Se va afla foarte repede cine a făcut fotografia.

Colegii au venit pe rând, la ore diferite. Acum, eu nu spun că a făcut poza colegul Ben Oni. Au venit la mai multe ore colegi, dar în funcție de ora la care s-a făcut poza se știe și cam cine stătea în poziția respectivă. Mâine vom avea o discuție și se va știi cine a făcut poza.”, a spus Tănase Stamule, la Antena 3.

Duminică a apărut a doua fotografie

O nouă fotografie cu premierul Ludovic Orban care fumează în spaţii închise a fost publicată, duminică, pe Facebook, de această dată Orban fiind surprins în şedinţa de Guvern.

În imaginea postată, duminică, pe Facebook, se vede cum premierul şi-a înlăturat masca de la gura pentru a fuma.

Fotografia este surprinsă în timpul şedinţei de Guvern, la Palatul Victoria.

”Din categoria învăţămintele premierului Orban către popor, azi lecţia Reguli de igienă: se fumează şi în sala de şedinţe de Guvern!”, a scris pe Facebook Cristian Vasilcoiu, cel care a publicat fotografia.

O fotografie în care apare premierul Ludvic Orban cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări a fost publicată, vineri, pe Facebook.

Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern. Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

Citeşte şi Premierul şi alţi patru miniştri au fost amendaţi după „chermeza” de la Guvern. Anunţ oficial de la Poliţie

„Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă”, a transmis Guvernul.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat că a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru cinci membri ai Executivului.

Conform Poliţiei Capitalei, doi  membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis.

În imagine, cei care fumează sunt premierul Ludovic Orban şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

”Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară”, anunţă poliţiştii. Conform fotografiei difuzate pe reţelele sociale, acestea sunt ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Economiei Virgil Popescu.

A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător.  Persoana la care se referă comunicatul Poliţiei Capitalei este vicepremierul Raluca Turcan, care are mască, doar o poartă sub bărbie.

Toate amenzile au fost achitate prin Ghiseul.ro, au anunţat reprezentanţii Executivului.