Ludovic Orban, anunţ despre redeschiderea şcolilor. „Nu am luat în calcul amânarea anului şcolar”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că şcolile ar putea fi redeschise după data de 15 mai "în funcţie de cum evoluează dinamica infectărilor". Şeful Executivului a afirmat că nu a fost luată în calcul niciodată amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 18:23
Ludovic Orban, anunţ despre redeschiderea şcolilor. „Nu am luat în calcul amânarea anului şcolar”

„Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor de capacitate, Bacalaureat. Obiectivul nostru e ca toţi elevii să finalizeze anul şcolar”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Digi24.

Prim-ministrul a afirmat că este posibil ca examenele să se desfăşoare online.

Cât despre redeschiderea şcolilor, Ludovic Orban a spus că se discută şi despre „variante intermediare”, inclusiv ca unele activităţi să se desfăşoare cu un număr redus de elevi.

„Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor. Ministrul și specialiştii lucrează la diferitele variante şi vom fi pregătiţi pentru orice situaţie”, a precizat Orban.

Monica Anisie anunţă schimbări în programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Ordinul semnat de Ministrul Educaţiei

Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că anul şcolar va fi încheiat, iar elevii şi studenţii vor susţine examenele. Premierul afirmă că activitatea ar putea fi reluată după 15 mai.

„Anul şcolar va fi încheiat. Adică elevii îşi vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an. La fel, studenţii îşi vor da toate examenele. Încercăm, sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară”, a declarat, marţi seară, Ludovic Orbvan.

Premierul a afirmat că profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţa şcolară să intensifice predarea online până când se vor putea redeschide şcolile.