Ludovic Orban depune coroane de flori în Piaţa Universităţii. Când are loc ceremonia

Premierul Ludovic Orban va depune sâmbătă coroane de flori cu prilejul marcării a 30 de ani de la "Fenomenul Piaţa Universităţii" şi de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, în Piaţa Universităţii, la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi la Monumentul "Kilometrul zero al democraţiei"

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 16:24
Ludovic Orban depune coroane de flori în Piaţa Universităţii. Când are loc ceremonia

Cerermonia la care participă Ludovic Orban are loc, sâmbătă, la ora 9, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Klaus Iohannis a depus, joi, coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și la Monumentul „Kilometrul zero al democrației”, cu prilejul marcării a 30 de ani de la „Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cu această ocazie, preşedintele a reiterat că este necesară prelungirea stării de alertă, însă nu „cu măsurile care sunt acum în vigoare toate”, ci într-o variantă „mai suplă” în care să rămână obligatorii portul măştii în interior, distanţarea, măsurile de igienă.

Klaus Iohannis: „În faţa bolii ori eşti precaut, ori eşti prost”

Klaus Iohannis a declarat joi, cu privire la necesitatea prelungirii stării de alertă din cauza epidemiei de coronavirus, că „orice raţiune normală ne spune să fim precauţi în faţa unei boli eşti precaut sau eşti prost”.

PSD, atac dur la adresa Guvernului. „Prostie? Sfidare? Aroganţă? Da, toate la un loc! Vom modifica starea lor de alertă”

Ulterior, preşedintele şi-a cerut scuze după afirmaţia făcută, după ce a depus coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și la Monumentul „Kilometrul zero al democrației”.

„Dacă cineva prin acea afirmaţie a mea s-a simţit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt pacienţi sau posibili pacienţi. Nu m-am referit nici la persoane care nu au informaţie”, a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis îşi cere scuze public pentru afirmaţia „în faţa bolii ori eşti precaut, ori eşti prost”. Clarificările aduse de preşedinte