Ludovic Orban, despre Congresul PNL: Iohannis m-a desemnat de trei ori premier! Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde

Ludovic Orban  a declarat joi seara că prezența președintelui Klaus Iohannis nu va influența sâmbătă rezultatul Congresului PNL, unde vor fi reguli sanitare foarte stricte.

23 sept. 2021, 21:52
Ludovic Orban, despre Congresul PNL: Iohannis m-a desemnat de trei ori premier! Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat, s-a arătat gata să își asume răspunderea guvernării în eventualitatea în care se va impune la congresul de sâmbătă. „Am arătat că pot să guvernez România în cea mai grea perioadă pe care a trăit-o România după Al Doilea Război Mondial”, a subliniat liderul liberalilor, joi seară.

„Eu sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării și, de altfel, pentru mine e un lucru normal să îmi asum răspunderea guvernării că am arătat că pot să guvernez România în cea mai grea perioadă pe care a trăit-o România după Al Doilea Război Mondial”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele PNL, susține că liberalii au primit un punct de vedere pozitiv de la Departamentul pentru Situații de Urgență în ceea ce privește organizarea congresului de sâmbătă, precum și că nimeni nu va putea să intre în sală dacă nu prezintă un certificat verde. „Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală de a opri congresul”, a adăugat liderul partidului la „Dosar de politician”.

Referitor la criticile venite dinspre PSD în ceea ce privește desfășurarea Congresului PNL în actualul context pandemic, Ludovic Orban a explicat: „Am văzut luări de poziție. Romexpo are o capacitate de 10.000 de locuri. Noi avem 5.000 de delegați, deci ocupăm 50%. Noi, față de capacitate, o să avem 50%, adică se respectă procentul. Nu se intră decât cu certificat verde, adică fie ești vaccinat, fie ai un test valid. Test valid înseamnă test Real Time PCR făcut cu minim 72 de ore înainte sau test rapid care este făcut cu minim 48 de ore înainte. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde”.

Cîţu, despre alegerile de la USR-PLUS: „O penalizare pentru cei care i-au scos de la guvernare”
„E adevărat că sunt câteva prevederi acolo care, mă rog, ar fi putut fi interpretate și ar fi putut să genereze această interpretare. Eu dau și o explicație că noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală de a opri congresul. Noi am derulat toate procedurile până la congres”, a mai declarat el.

Referitor la scenariul organizării într-un spațiu deschis, președintele PNL a afirmat: „Noi eram pregătiți și pentru un spațiu deschis dacă ar fi fost necesară mutarea pe un spațiu deschis, fie la, din câte știu, Stadionul Arcul de Triumf, fie la Romaero, unde e un spațiu larg unde se poate organiza. S-a abandonat varianta. Am cerut punct de vedere de la Departamentul pentru Situații de Urgență, comisia de organizare și-a primit un punct de vedere, în sensul în care totul e ok”.

Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”

Ludovic Orban  a declarat joi seara în emisiunea Dosar de politician, că prezența președintelui Klaus Iohannis nu va influența sâmbătă rezultatul Congresului PNL. “Sincer, nu cred că prezența președintelui va influența Congresul. Nu cred că președintele vine la Congres ca să aibă un partipri, să arate ceva, vine pentru că între președintele României și PNL se află un parteneriat. Klaus Iohannis a ajuns președintele României datorită PNL”,  a spus Ludovic Orban.

AUR acuză dur organizarea congresului PNL şi pe Iohannis: „Congres penal la Romexpo. Iohannis sfidează Constituţia”

Acesta a precizat că Iohannis l-a desemnat premier de trei ori și l-ar fi desemnat și a patra oară, dacă la negocierile coaliției, USR PLUS nu îl preferau pe Florin Cîțu: “PNL trebuie să aleagă singur conducerea PNL, așa este democratic, așa se procedează în toate partidele. Și în cazul în care eu voi fi președinte, parteneriatul cu Klaus Iohannis va continua. Ambele mandate de președinte au fost câștigate cu sprijinul PNL. M-a desemnat de trei ori prim-ministru și m-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”, a spus Orban.