Ludovic Orban, despre epidemia de coronavirus: „România nu a fost pregătită”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, România nu a fost pregătită pentru o pandemie de coronavirus, motiv pentru care capacitatea de testare a fost foarte mică la începutul răspândirii infecţiei COVID-19 în ţara nostră. Şeful Executivului a precizat că trebuie să existe criterii şi proceduri clare pentru testarea oamenilor pentru coronavirus.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 08:34
Ludovic Orban, despre epidemia de coronavirus: „România nu a fost pregătită”

Ludovic Orban a explicat că de săptămâna viitoare „vom crește capacitatea de testare, (…) capacitatea noastră de diagnosticare va crește constant”.

Peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru noul coronavirus. „Oamenii vor fi chemaţi în faţa blocului”

Premierul a mai spus că România nu a fost pregătită și că, până în prezent, capacitatea de diagnosticare a fost redusă. El a mai afirmat că România a înregistrat un număr relativ mic de decese din cauza coronavirus.

„Pe 25 sau 26 februarie, în România era un caz. În Spania erau două cazuri (…) Uitaţi-vă la numărul de cazuri din România, un pic peste 1.000, dar dacă luăm în calcul şi vindecaţii avem sub 1.000 de pacienţi bolnavi de COVID, în timp ce în celelalte ţări numărul de persoane infectate de ordinul zecilor de mii. (…)

Multe dintre decese sunt provocate de alte afecțiuni. România nu a fost pregătită și capacitatea de testare a fost foarte mică”, a afirmat șeful Executivului

Premierul a mai declarat că au fost discutate măsuri pentru a diminua riscul de infectare a cadrelor medicale și pentru urgentarea achiziționării de echipamente de protecție care să-i protejeze pe toți aceia care sunt implicați în lupta împotriva coronavirusului.

Nelu Tătaru, primele declaraţii ca ministru al Sănătăţii: „Vor veni săptămâni şi mai grele. Vor fi şi cazuri severe”