Ludovic Orban, despre vârful epidemiei de coronavirus. „Va fi imediat după Paşte”

Ludovic Orban a declarat în exclusivitate la România TV că vârful pandemiei de coronavirus va fi imediat după Paște. De asemenea, premierul a explicat că, în funcţie de ritmul de descreştere al răspândirii infecţiei cu COVID-19, autorităţile vor decide care dintre sectoarele economiei vor fi repornite.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 06:11
Ludovic Orban, despre vârful epidemiei de coronavirus. „Va fi imediat după Paşte”

Şeful Executivului a explicat la România TV că „e greu de anticipat când va fi vârful epidemiologic”.

„Depinde şi de condiţiile meteorologice, depinde şi de măsura în care noi avem capacitatea de a menţine ritmul de măsuri şi mai ales de asigura respectarea măsurilor, mai ales de către cetăţeni, de nivelul de educaţie şi de responsabilitate al cetăţeanului. Sunt mulţi factori care trebuie luaţi în calcul”, a precizat Ludovic Orban.

Măştile de protecţie, obligatorii în cinci judeţe din România începând de LUNI 6 APRILIE

Premierul a mai spus că nu se poate face o predicţie cu un grad de certitudine foarte mare privind vârful epidemiei de coronavirus, însă estimările specialiştilor arată că acest lucru s-ar întâmpla după sărbătorile de Paşte.

„Estimările cam astea sunt: în jurul datei de 20 aprilie – 1 mai, după Paşte. Cel mai probabil în jurul datei de 1 mai vom avea vârful, după care trebuie văzut ritmul de descreştere pentru că în funcţie de ritmul de descreştere ne dăm seama când putem să revenim”, a afirmat Ludovic Orban, la România TV.

Orban, despre purtarea măştilor. „Nu poţi să impui obligativitate atât timp cât nu există. Sunt în curs de aducere 2 mil. de măşti”