Ludovic Orban pregăteşte DEMITERI în Guvern. Surse PNL susţin că mai mulţi miniştri vor fi remaniaţi

Premierul Ludovic Orban pregăteşte o remaniere guvernamentală. Surse liberale au declarat pentru România TV că mai mulţi miniştri riscă să fie schimbaţi din funcţie. Şeful Executivului este în prezent atent la activitatea miniştilor şi la modul în care gestionează activitatea instituţiilor pe care le conduc în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 16:47
Ludovic Orban pregăteşte DEMITERI în Guvern. Surse PNL susţin că mai mulţi miniştri vor fi remaniaţi

Surse din cadrul PNL au precizat că există deja o listă scurtă a miniştilor care riscă să fie schimbaţi din funcţie.

Printre cei care riscă remanierea se numără Marcel Vela. Ministrul de Interne s-ar aflat de mai mult timp într-o dispută atât cu premierul Ludovic Orban, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Înainte de Paşte, Marcel Vela a semnat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română în aşa fel încât credincioşii să primească Sfânta Lumină de Înviere, în pofida restricţiilor impuse în contextul stării de urgenţă.

Scandal in Guvern pe pactul BOR – MAI. Ministrul Marcel Vela: Iohannis şi Orban ştiau despre acord

Klaus Iohannis a cerut revocarea acordului încheiat între Ministerul de Interne şi BOR, avertizându-i pe români să stea acasă de Paşte pentru că „după Sărbători vom avea înmormântări”.

Klaus Iohannis: „Voi solicita revocarea acordului MAI-BOR. Staţi acasă, altfel după Sărbători vom avea înmormântări”. Reacţia BOR

Protocolul a fost anulat, însă, după intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Din Guvern riscă să mai plece Monica Anisie, ministrul Educaţiei. Ea ar urma să fie schimbată din funcţie din cauza modului în care a gestionat sistemul de învăţământ de la distanţă, în contextul epidemiei de coronavirus.

De asemenea, Ion Ştefan ar putea fi înlocuit de la conducerea Ministerului Lucrărilor publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pe fondul acuzaţiilor că şi-ar fi angajat rudele în instituţii publice. Ministrul Lucrărilor Publice a stârnit controverse, după ce a declarat că are o casă de aproape 1.000 de metri pătraţi deoarece constructorul ar fi greşit o grindă, iar, astfel, s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă.

Cum explică un ministrul PNL casa de 1000 mp: „A greşit constructorul o grindă şi, în loc de mansardă, a mai ieşit un etaj”

Surse politice au precizat pentru România TV că în prezent este realizată o analiză a activităţii mai multor miniştri din Guvern.

Ludovic Orban are de gând să demită mai mulţi miniştri, însă remanierea ar putea avea la finalul crizei COVID-19.

Surse: Ceartă în Guvern. Premierul Orban nu este de acord cu excepţiile introduse de Tătaru privind purtarea măştilor de protecţie