Ludovic Orban, prima şedinţă cu parlamentarii PNL după poza cotroversată de la Guvern. S-au prezentat variante pentru alegeri

Ludovic Orban s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu parlamentarii PNL, a anunţat Biroul de presă al Guvernului. Aceasta este prima şedinţă după apariţia fotografiei de la Palatul Victoria în care Ludovic Orban fumează şi bea alături de mai mulţi miniştri care nu poartă mască şi nu respectă distanţarea, reguli instituite pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 18:30
Ludovic Orban, prima şedinţă cu parlamentarii PNL după poza cotroversată de la Guvern. S-au prezentat variante pentru alegeri

UPDATE. Premierul Ludovic Orban le-a spus marți seară, liderilor și parlamentarilor PNL, că are în vedere două posibile date pentru desfășurarea alegerilor locale. Surse liberale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că datele avansate de Ludovic Orban au fost 27 septembrie sau 4 octombrie. 

Totul depinde de decizia judecătorilor CCR, așteptați să se pronunțe dacă este constituțională legea care oferă Parlamentului prerogativa stabilirii datei alegerilor. Dacă CCR dă undă verde fixării datei alegerilor locale de către Parlament, atunci planul PNL pică.

Este prima ședință după apariţia fotografiei controversate în care Ludovic Orban şi mai mulţi miniştrii încalcă regulile de distanţare, nu poartă mască de protecţie, fumează şi consumă băuturi alcoolice în sediul Guvernului.

Ludovic Orban a recunoscut, luni seară, că a comis o greşeală fumând în spaţiu închis şi că nu a purtat masca, deşi a promovat purtarea acesteia. Premierul a mai menţionat că nu-l interesează autorul fotografiilor care îl surprind încălcând legea.

Ludovic Orban se lasă de fumat: Am comis o greşeală, dar o piatră venită dinspre PSD nu mă va lovi pe mine

Ludovic Orban „a deschis” o anchetă în interiorul PNL, după ce în presă a ajuns o poză de la ziua sa, când în biroul de la Palatul Victoria a organizat o petrecere în toată regula, cu alcool, țigări și fără respectarea condițiilor de distanțare socială.

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Orban, după fotografiile de la Guvern: „E penibil. Nu mai are credibilitate”

Potrivit Agerpres, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să demisioneze „de îndată” după publicarea fotografiei în care se vede cum a petrecut în sediul Guvernului împreună cu unii miniştri.

„Dacă am fi trăit într-o societate normală, cum era sloganul electoral al lui Iohannis, ‘o Românie normală’, în seara asta am fi vorbit despre viitorul prim-ministru, cine va fi acela, ce majorităţi se creează în Parlament”, a spus Ciolacu, într-un interviu acordat duminică seară postului Antena 3.

Premierul şi alţi patru miniştri au fost amendaţi după „chermeza” de la Guvern. Anunţ oficial de la Poliţie