Ludovic Orban, reacţie DURĂ în scandalul votului de la Sectorul 1. „Marea bombă mediatică a fost un mare fâs”

Premierul Ludovic Orban a catalogat, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, că dezvăluirea imaginilor suprinse de camerele de supraveghere din Biroul Electoral de Circumscripţie Sector 1 drept "un mare fâs".

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 16:58
Ludovic Orban, reacţie DURĂ în scandalul votului de la Sectorul 1. „Marea bombă mediatică a fost un mare fâs”

„Am înţeles că până la urmă marea bombă mediatică a fost un mare fâs, dar o obişnuinţă ca pe postul respectiv de televiziune marii infractori să fie prezentaţi drept oameni cinstiţi, iar oamenii cinstiţi în execiţiul funcţiei să fie prezentaţi ca hoţi. Nu mă miră”, a declarat Ludovic Orban. 

Ciolacu, despre scandalul de la Sectorul 1. Am depus plângere penală. Orice om de bun simţ ar lua decizia de renumărare a voturilor”

În schimb, ministrul de Interne, Marcel Vela, a venit, joi, cu primele precizări în cazul scandalului de la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1. Vela a anunţat că şapte procese verbale sunt analizate de anchetatori şi că în urma verificărilor 23 de persoane care au semnat documentele, din partea tuturor formaţiunilor politice, vor fi audiate pentru stabilirea adevărului. Marcel Vela a ţinut să precizeze că nici MAI şi nici Guvernul nu au vreo implicare în procesul electoral.

Marcel Vela, în scandalul de la Sectorul 1: 23 de persoane care au semnat şapte procese verbale vor fi audiate

De asemenea, în cadrul şedinţei de Guvern, Ludovic Orban a felicitat autorităţile pentru modul în care au fost organizate alegerile locale.

„Vreau să vă felicit pentru modul în care aţi organizat alegerile împreună cu AEP şi celelalte instituţii. Am remarcat mobilizarea din ziua votului şi în condiţiile de dificultate extremă în care s-au desfăşurat alegerile”, a adăugat Orban.

Biroul Electoral Central a RESPINS cererea PSD de anulare a alegerilor în Sectorul 1 – DOCUMENT