„Măcelarul din Alep” mai are termen până pe 10 iunie. Ruşii aruncă în luptă toate resursele pentru a cuceri „noul Mariupol”

Un număr mare de forțe armate ruseşti au fost trimise să îndeplinească două sarcini stabilite comandantului rus, generalul Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep”.

05 iun. 2022, 15:57
„Măcelarul din Alep” mai are termen până pe 10 iunie. Ruşii aruncă în luptă toate resursele pentru a cuceri „noul Mariupol”

„Până în prezent, ştim că Dvornikov, un general din armata rusă, supranumit Măcelarul din Alep, a fost însărcinat până pe 10 iunie fie să captureze complet Severodonețk, fie să taie complet ruta Lisichansk-Bakhmut și să preia controlul asupra acestor două zone”, a declarat șeful administrației militare din Lugansk, Serghei Gaidai.

El a mai menționat că deşi rușii controlau aproximativ 70% din Severodonețk, armata ucraineană i-a respins pe ocupanți în două zile, iar acum orașul este împărțit în proporţie egală, 50-50. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, doar partea de est a orașului este acum sub controlul ruşilor.

Generalul Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep”, a fost pus comandant peste trupele ruse de din Ucraina în aprilie într-o încercare de a îmbunătăți coordonarea forțelor de invazie.

Citeşte şi Refugiaţii de război, urmăriţi de tragedii şi în Europa. Două ucrainence au murit în accidentul feroviar din Germania

Generalul Dvornikov a sosit cu un CV descurajant pentru Ucraina, UE și NATO. A luptat în cel de-al doilea război brutal al Rusiei în Cecenia, apoi Moscova l-a trimis și în Siria, unde forțele aflate sub comanda sa au fost acuzate că vizează civili.

În Ucraina, el a stabilit un proces mai eficient. Piloții ruși au început să se coordoneze cu trupele de la sol pentru un obiectiv similar în regiunea de est a Donbasului, iar unitățile ruse discutau între ele despre obiective comune.

Citeşte şi Ucraina lansează un nou atac violent la adresa Germaniei. Ambasadorul care l-a făcut „cârnat” pe Olaf Scholz strigă la adresa nemţilor: „Este o ruşine care va rămâne în istorie”


loading...