Mai bătrân decât profesorii săi: Un bărbat din Singapore, de 64 de ani, studiază Medicina la Iaşi

Bărbatul de 64 de ani din Singapore este mai în vârstă şi decât mulţi dintre profesori. El are 64 de ani şi este student la Facultatea de Medicină din Iaşi.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 08:28
Mai bătrân decât profesorii săi: Un bărbat din Singapore, de 64 de ani, studiază Medicina la Iaşi

Atomic Leow este student în anul V la Facultatea de Medicină din Iaşi, deşi a terminat Teologia şi are un doctorat în Toxicologie. Ca să îşi implinească visul de a fi medic şi-a lăsat familia la 13.000 de kilometri departare şi a venit la Iaşi. Până acum nu a putut să studieze Medicina, pentru că a vrut să îşi crească copii. Când fiica lui a absolvit Medicina, a considerat că este rândul lui să urmeze tradiţia familiei.

„Am 64 de ani. Anul viitor când voi termina anul VI, voi avea 65 de ani”,a  spus bărbatul, care crede că ar putea deveni cel mai bătrân student din lume. „Acum câţiva ani am citit despre un doctor din Malaezia, care a absolvit la 62 de ani. A devenit o mare vedetă, dar eu vor termina la 65 de ani”, a mai spus bărbatul.

Citeşte şi Prima teză de doctorat din România în domeniul chirurgiei robotice urologice, prezentată la Cluj

El recunoaşte că, la început, i-a fost greu să se integreze printre colegii mai tineri. În timp, a câştigat aprecierea profesorilor şi colegilor.

„Este un student care iese din profilul general al studenţilor noştri, dar este un plus de maturitate pe care noi îl căutăm şi încercăm să îl incurajăm la studenţii noştri”, a declarat Florin Petrariu, prodecanul Facultăţii de Medicină din Iaşi, potrivit România TV. „Consider admirabil acest lucru. Nu mă aşteptam să văd în societatea noastră um om cu o asemnea capacitate la aşa o vârstă înaintată”, a adăugat prodecanul.

 Leow are şi o diplomă în Educaţie şi este faimos în toată lumea pentru că a inventat metoda de a cultiva orhidee în apă.