Marcel Ciolacu anticipează revolte de stradă. „Actualii guvernanţi vor rezista până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga”

Marcel Ciolacu a declarat la România TV că actualii guvernanţi vor rezista în funcţie "până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga".

04 mai 2021, 21:12
Marcel Ciolacu anticipează revolte de stradă. „Actualii guvernanţi vor rezista până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga”

Marcel Ciolacu este convins că românii vor ieşi în stradă pentru a îndepărta de la putere Executivul aflat în exerciţiu. Întrebat de Andreea Creţulescu, la România TV, cât crede că va mai rezista actualul Guvern în funcţie, preşedintele PSD a răspuns: „Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga”.

În acest context, Marcel Ciolacu a criticat decizia Executivului de a transforma Spitalul Foişor în unitate pentru patologia COVID, dar şi decizia actualei majorităţi politice din Parlament de a respinge, în Senat, constituirea unei comisii de anchetă cu privire la situaţia acestei unităţi medicale. „Categoric, până la urmă lumea va ieşi în stradă şi îi vor îndepărta”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, neîncrezător în cum a fost pregătită reînceperea şcolii. „Au irosit luna de vacanță forțată”

Senatul a respins, în plenul de marţi, proiectul de hotărâre prin care grupul senatorilor AUR solicită înfiinţarea comisiei de anchetă referitoare la organizarea acţiunii de evacuare şi transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”.

Citeşte şi Marcel Ciolacu crede că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale în 2024. Schimbare radicală a modului în care e desemnat candidatul

Tot marţi, Marcel Ciolacu a condamnat incapacitatea coaliţiei de guvernare de a lua o decizie clară în privinţa testării anti-COVID-19 în unităţile de învăţământ, apreciind că şcoala reîncepe „în aceeaşi stare de confuzie în care se afla înainte de vacanţă”.

„După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos şi incertitudine în ceea ce priveşte testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în şcoli a rămas la stadiul „vom vedea”, „vom analiza”. Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localităţile din România, şcoala începe în regim online pentru foarte mulţi elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a declarat preşedintele PSD Marcel Ciolacu, printr-un comunicat de presă.