Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL. „Banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali. Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă”

Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL, pe care-l acuză că va face rectificarea bugetară prin tăieri masive de la investiţii şi fonduri europene. Preşedintele PSD susţine că "banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali", iar premierul va apela, în prag de alegeri, la pușculița electorală a lui Orban - Fondul de Rezervă al Guvernului".

19 nov. 2020, 14:03
Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL. „Banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali. Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă”

Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL, după ce Comisia Europeană a avertizat că România va depăşi un deficit de 10 la sută în 2020.

„Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali!
Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!”, a precizat preşedintele PSD, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu şi-a făcut testul Covid înainte de a veni la România Tv: „Nu mi-am văzut mama de cinci luni”

Marcel Ciolacu susţine că Guvernul va recurge la „tăieri masive” pentru a realiza rectificarea bugetară.

„Rectificarea presupune tăieri masive de la INVESTIȚII și FONDURI EUROPENE. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban – Fondul de Rezervă al Guvernului!”, a mai spus liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL. „Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021?”

„Deficitul bugetar va ajunge la 100miliarde lei la finele anului, un dezastruos record istoric. Asta, deși România a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB!

România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25miliarde EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură”, a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Iohannis am impresia că mi-a luat locul, se crede în opoziţie. Face campanie electorală”

Marcel Ciolacu: „Vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro”

Marcel Ciolacu a avertizat că datoria guvernamentală a României va depăşi 100 de miliarde de euro în decembrie 2020.

„Datoria guvernamentală va depăși pragul de 100miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani”, susţine liderul PSD.

Citeşte şi: Florin Cîţu dă vina pe creşterea pensiilor şi dublarea alocaţiilor pentru prognoza îngrijorătoare a Comisiei Europene. „Nu putem să cedăm şantajului PSD. A făcut numai nenorociri pentru România”

PSD: „În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1300 euro”

„Mai mult, din proiecția anunțată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu #20miliarde de lei. De unde #taie PNL 20 de miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:

  • Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021?
  • Pensia minima rămâne înghețată în 2021?
  • Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021?
  • Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)?
  • Cu cât vor majora impozitele?” a mai precizat Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD susţine că vor urma măsuri de austeritate, concedieri şi creşteri de taxe şi impozite.

„În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1300 euro! Acești bani vor fi plătiți de fiecare dintre noi prin măsuri de austeritate, concedieri și creșteri de taxe și impozite. Acestea sunt „lucrurile fantastice” făcute de Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor!
Pe 6 decembrie, trebuie pus #STOP acestei guvernări ticăloase și corupte! Iar cei care au îngropat țara în datorii trebuie să răspundă!”, a conchis Ciolacu.


loading...