Marcel Ciolacu, despre suspendarea Sorinei Pintea din PSD.”E o decizie care afectează întregul partid”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat faptul că va avea loc o discuție informală pentru a se decide "abordarea în astfel de situaţii", după ce preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea,  a cerut suspendarea din partid a Sorintei Pintea.      

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 14:17
Marcel Ciolacu, despre suspendarea Sorinei Pintea din PSD.”E o decizie care afectează întregul partid”

„Am luat act de propunerea domnului Zetea, nu e un lucru de ascuns faptul că eu mâine voi avea o ședință informală cu toți președinții de organizații județene, unde vom lua mai multe…”, a declarat Ciolacu.

Citeşte şi: Sorina Pintea cere să fie transferată la Spitalul Sfânta Maria. Boala de care suferă fostul ministru

Marcel Ciolacu a declarat faptul că în şedinta informală nu se va lua nicio decizie în cazul suspendării Sorinei Pintea din PSD, însă „vom şti ce avem de făcut”.

„Cât timp conduc partidul, eu nu o să duc anumite decizii către cazuri personale. Vom lua în discuție care este abordarea partidului în astfel de cazuri. Cei de la Caraș… deja am avut o discuție. O să o comunice cei de la Caraș”, a completat Ciolacu.

Citeşte şi:Sorina Pintea a fost externată. Fostul ministru se întoarce în arest UPDAT

De asemenea, preşedintele interimat al PSD a adăugat şi faptul că organizaţiile judeţene nu vor fi lăsate sa ia decizii care privesc suspendarea membrilor din partid.

„Nu, e o decizie care afectează întregul partid și va fi o decizie pe care o să o iau împreună cu președinții de consilii județene și pe urmă o să o comunicăm”, a precizat Marcel Ciolacu.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a admis sâmbătă seara cererea DNA de arestare preventivă a Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, acuzată de luare de mită. Ședința de judecată a durat aproximativ trei ore, iar acuzația oficială este de luare de mită în formă continuată.

Procurorii o acuză că a primit sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei de la o firmă pentru încheierea unui contract de achiziție publică. Potrivit procurorilor, fostul ministru a primit banii în două tranşe. Pintea ar fi încasat un procent de 7% din valoarea contractului.