Marcel Ciolacu, impresionat după vizita oficială în Republica Azerbaidjan: „E cea mai sinceră expresie a prieteniei care leagă poporul român de cel azer”

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a fost prezent luni și marți în Republica Azerbaidjan, într-o vizită oficială. România a semnat un important contract de import de gaze cu această țară.

28 feb. 2023, 18:28

Marcel Ciolacu a avut, în prima zi a vizitei, o întrevedere cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, apoi a participat la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Torţa Eternă.

Liderul Camerei Deputaților a avut întâlniri cu Sahiba Gafarova, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Azerbaidjan, cu Mikayil Jabbarov, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SOCAR, şi cu Rovshan Najaf, preşedintele SOCAR.

Citește și Mesajul lui Marcel Ciolacu la un an de la declanşarea războiului din Ucraina: „Am văzut răspunsul comun al lumii libere şi democratice în faţa agresiunii unui tiran nebun”

Marți, Marcel Ciolacu a vizitat terminalul „Sangachal” şi locul unde a fost forată prima sondă de petrol din lume. De asemenea, a vizitat Centrul „Heydar Aliyev” şi „Azerkhalcha OJSC”. Apoi a depus o coroană de flori la monumentul compozitorului George Enescu de la Baku.

„Cultura este cel mai frumos, subtil, dar cel mai puternic liant între două popoare! De aceea, este o mare bucurie pentru noi, ca #români, să vedem cum alte popoare ne prețuiesc și ne onorează cultura!

Am depus astăzi o coroană de flori la monumentul marelui compozitor român George Enescu din #Baku, singurul din tot Caucazul de Sud dedicat unui român.

Dincolo de Parteneriatul Strategic și relațiile economice, cred că aceasta este cea mai sinceră expresie a prieteniei care leagă poporul român de cel azer.

Le mulțumesc oficialilor de la Baku care ne-au arătat că #Azerbaidjanul este un loc al contrastelor, unde tradițiile străvechi se împletesc, la orice pas, cu modernismul. Impresionante sunt spiritul și energia inovatoare surprinse în Centrul „Heydar Aliyev””, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Putin la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina: ”Nu ne vom lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite”