Marcel Ciolacu sare la gâtul lui Cîţu: „Totalul cheltuielilor de personal din sănătate este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi, mitomanule!”

Preşedintele PSD îl acuză pe premierul Cîţu că ar încerca să acopere măsurile de austeritate folosindu-se de tragedia de la Institutul Marei Balş, unde 7 oameni şi-au pierdut viaţa într-un incendiu declanşat vineri în unul dintre pavilioane.

01 feb. 2021, 14:11
Marcel Ciolacu sare la gâtul lui Cîţu: „Totalul cheltuielilor de personal din sănătate este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi, mitomanule!”

Marcel Ciolacu, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că se folosește „de morții de la “Matei Balș” pentru a-și argumenta austeritatea”, susținând că totalul cheltuielilor de personal din sănătate, salarii și sporuri, este de sub 9%, și nu de 95% cât ar fi declarat prim-ministrul.

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri! (…) Adevărul este simplu și se află în actele bugetare pe 2020, girate chiar de tine, Florin Cîțu, ca ministru al finanțelor: Totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi, mitomanule!”, a declarat Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu îl acuză, de asemenea, pe Florin Cîțu că a tăiat investițiile în spitale „până la un infim 2,5%”. Ciolacu susține că salariile medicilor, „triplate de PSD pentru a stopa exodul acestora”, s-ar afla încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.

„Să te folosești de morții de la “Matei Balș” pentru a-ți argumenta austeritatea ne arată, Cîțule, că ești expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul!”, mai scrie șeful PSD.

Marcel Ciolacu, acuzat de Viorica Dăncilă că şi-a bazat ascensiunea politică pe trădare

Fostul premier afirmă că a fost marginalizată în PSD după pierderea guvernării și a alegerilor prezidențiale din 2019 acuzându-i pe Marcel Ciolacu și Paul Stănescu că au pus umărul la îndepărtarea ei din funcții pentru a prelua conducerea partidului.

„M-am gândit la schimbări în cadrul PSD. Să știți că nu este totul la voia întâmplării. Tot ceea ce am spus sper că  va conduce la reacția oamenilor din teritoriu, oameni pentru care alții au hotărât fără să-i întrebe, vor conduce la o schimbare de atitudine în PSD și o schimbare a conducerii PSD, pe care o consider o conducere foarte slabă, o conducere care nu știe să facă opoziție sau nu vrea să facă opoziție, o conducere care șă-a bazat ascensiunea în aceste funcții, mă refer la Marcel Ciolacu și la Paul Stănescu, pe trădare și pe a da jos propriul guvern.”, a spus Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre ancheta în cazul Matei Balş: „Mă interesează să văd ce măsuri s-au implementat după tragedia de la Piatra Neamţ”


loading...