Marcel Vela anunţă măsuri privind combaterea coronavirusului. Cum vor fi pedepsite două persoane care nu au respectat carantina

Publicat: Luni, 24 Februarie 2020 22:42 // Actualizat: Luni, 24 Februarie 2020 22:42 // Sursa: romaniatv.net

Marcel Vela a declarat că a fost adoptată o hotărâre prin care au fost aprobate măsurile necesare pentru creşterea capacităţii de intervenţie în prevenirea şi combatarea infecţiilor cu noul coronavirus. De asemenea, ministrul a anunţat şi cum vor fi pedepsiţi două persoane care nu au respectat perioada de carantină. 

"În urma discuţiilor, am decis şi am votat cu unanimitate de voturi câteva articole importante care fac parte din această hotărâre. Articolul 1: instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune (...) şi autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc din Italia. Ministerul Sănătăţii va completa lista cu zonele şi localităţile care au grad de risc, actualizată fiind în funcţie de situaţia la zi din Italia sau din alte ţări", a spus Vela.

În ce priveşte cea de-a doua măsură, demnitarul a declarat că va fi emisă o hotărâre de guvern pentru alocarea, din fondul de rezervă pus la dispoziţia Guvernului, a resurselor financiare necesare ministerelor în vederea instituirii măsurilor de carantină, de salarizare şi cele aferente realizării materialelor de informare.

Totodată, DSU, IGSU, INSP, Ministerul Sănătăţii, MApN vor desemna experţi care să facă parte dintr-un grup de lucru în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acţiune, în funcţie de evoluţia infecţiei.

O altă măsură vizează instituirea unei linii telefonice gestionate de Ministerul Sănătăţii, dedicată apelanţilor care solicită informaţii referitoare la infecţia cu coronavirus.

De asemenea, se va înfiinţa un grup de comunicare strategică, sub conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţi din instituţiile implicate, astfel încât presa şi cetăţenii să fie informaţi operativ din surse oficiale.

De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Marcel Vela a anunţat ce vor păţi două persoane care nu au respectat perioada de carantină.

"Doi vanzatori dintr-un magazin din Neamt nu au respectat 14 zile. Au venit din China, nu au fost pozitivi la verificare si trebuiau sa stea 14 zile la domiciliu. Maine voi afla si pedeapsa", a spus Marcel Vela.

Raed Arafat a declarat că sunt 17 oameni în carantină instituționaliză. În schimb, în autoizolare la domiciliu se află 1000 de persoane, potrivit Ministrului Sănătății.

Citeşte şi Victor Costache: Nu avem niciun caz confirmat de CORONAVIRUS în România

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Marcel Vela masuri coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H