Marcel Vela: Sunt locuri la ATI! Cine a spus că nu sunt?

Marcel Vela a anunţat, luni, că există locuri la secțiile ATI din toată țara și că anunțurile făcute de cei care spun că secțiile sunt ocupate nu sunt adevărate. Mai mult, ministrul de Interne reacţionează după acuzațiile primarului Capitalei Gabriela Firea la adresa ministrului Sănătății.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 09:28

„Este clar că avem o creştere, este clar că avem focare, este clar că aceste focare sunt cumva regionalizate, în anumite zone şi judeţe. Nu este la nivel naţional. Dacă luăm studiul pe suta de mii de locuitori, o să vedeţi că sunt câteva judeţe care ocupă podiumul. Dacă ne concentrăm spre a comunica mai bine, spre a explica cetăţenilor din respectivele zone că trebuie să respectăm toate regulile, că trebuie să ne luăm toate măsurile de protecţie, eu cred că acest nivel de alarmare, evoluţia şi dinamica acestei creşteri se vor opri la un moment dat şi vor fi într-un platou de siguranţă, după care, sper eu, şi de coborâre

Am fost sambătă la Timișoara, am vorbit cu doctrul Musta. Nu mai au locuri acolo la ATI, am dus o unitate mobilă. Aceasta este realitatea, sunt bolnavi de coronavirus, indiferent câte testări se fac și ce rezultate se dau. Discutați cu familii care au pierdut oameni. Acestea sunt drame, care se petrec între noi. Noi, ca să nu ajungem la drame și la decese, vedeți că virusul nu distinge între femei și bărbați sau suporteri PNL sau PSD, depinde de noi cum ne apărăm. Nu știu cine v-a spus, sunt locuri la ATI”, a spus Marcel Vela.

Raed Arafat a explicat că e vorba strict de anumite spitale, nici măcar de toate spitalele dintr-o localitate: „Când spunem că nu mai sunt locuri la ATI în București, înseamnă că nu mai sunt acolo la spitalele COVID”, a declarat Arafat.

Marcel Vela a reacţionat după ce Gabriela Firea a acuzat Ministerul Sănătăţii că dezinformează în legătură cu numărul cazurilor noi de coronavirus. 

inistrul de Interne Marcel Vela reacționează după acuzațiile primarului Capitalei Gabriela Firea la adresa ministrului Sănătății.

„N-aș vrea să arunc o anatemă asupra Bucureștiului, pentru că la suta de mii de locuitori Bucureștiul nu este pe primul loc la statistica de cazuri și de situații înregistrate”, a spus Marcel Vela.

„Orice decizie care se va lua cu privire la acest aspect nu se va lua de politicieni, de miniștri sau de demnitari ai statului român. Toate deciziile pe care le-am luat, le luăm și le vom lua se iau după o analiză pertinentă făcută de specialiștii în epidemiologie și boli infecțioase. Există un grup tehnic de lucru la CNSU și se iau decizii, nu vreau să vorbesc în numele acestui grup, să fac estimări care pot crea și panică în rândul cetățenilor”, a adăugat Vela, întrebat dacă ia în calcul izolarea anumitor regiuni, printre care și Capitala, dacă situația o va cere.

Citeşte şi Ludovic Orban, anunţ după numărul record de infectări: Pregătim noi măsuri


loading...
Partenerii noștri