Mare atenție, români! Amendă de 36.000 de euro pentru cei care ascultă muzică tare pe plajă

Suntem în plin sezon estival, iar majoritatea românilor au luat cu asalt atât litoralul de la Marea Neagră, cât și plajele din întreaga Europă, în căutarea de distracție și răcoare. Puțini sunt însă cei care știu că difuzatul muzicii pe plajă la un volum ridicat, un obicei pe care îl practică de ani de zile foarte mulți turiști români, le poate aduce o amendă colosală de 36.000 de euro.

22 iul. 2023, 14:15
Mare atenție, români! Amendă de 36.000 de euro pentru cei care ascultă muzică tare pe plajă
Amendă de 36.000 de euro pentru cei care ascultă muzică tare pe plajă

Amendă de 36.000 de euro pentru cei care ascultă muzică tare pe plajă. Această sancțiune nu a fost impusă în România, ci în Portugalia, o țară care se află de ani de zile în topul preferințelor turiștilor români.

Citește și Cum a apărut Ioana Tufaru pe plajă la Eforie. Cât a cheltuit fiica Andei Călugăreanu în cele câteva zile petrecute pe Litoral

Amendă de 36.000 de euro pentru cei care ascultă muzică tare pe plajă

Autoritatea Maritimă Națională a Portugaliei (AMN) a interzis difuzoarele portabile care difuzează melodii la volum ridicat și care îi deranjează pe ceilalți turiști care se află la plajă.

Aceste restricții au fost anunțate înainte de începerea sezonului de vârf în cele mai populare destinații de plajă din Portugalia.

„Este interzisă utilizarea de echipamente de sunet și activitățile generatoare de zgomot care, în conformitate cu prevederile legii, pot provoca disconfort”, se arată în reglementarea AMN.

În aceste momente nu este clar care este limita admisă a volumului, însă autoritățile portugheze spun că turiștii ce sunt deranjați de zgomotul de pe plajă creat de melodiile pe care alți oameni le ascultă în difuzoarele portabile, pot să depună o plângere la poliția maritimă locală responsabilă de zona respectivă.

Astfel, cei care sunt prinși pe picior greșit riscă amenzi usturătoare. De exemplu, pentru persoane fizice amenzile sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro, iar pentru grupuri sancțiunile variază între 2.000 și 36.000 de euro.

„Accesoriul incriminat – cum ar fi o boxă portabilă – ar putea fi, de asemenea, confiscat”, spun reprezentanții Euronews Travel.

Pe lângă interzicerea boxelor portabile, Autoritatea Maritimă Națională a Portugaliei a interzis și alte activități pe țărmurile portugheze cum ar fi jocul cu mingea în afara zonelor desemnate, camparea în afara campingurilor și aprinderea focului.

Chiar dacă pentru mulți această interdicție impusă de autoritățile din Portugalia pare exagerată  nu este prima dată când comportamentul antisocial este reglementat pe plajele europene.

Anul trecut, autoritățile din Barcelona au interzis țigările pe țărmurile din Spania, pentru a-i proteja pe turiștii de fumatul pasiv și de mucurile de țigară aruncate. Și în Croația au fost introduse mai multe reguli și restricții pentru turiștii care îi deranjau pe localnicii din destinațiile turistice populare.

De asemenea, în încercarea de a face față numărului tot mai mare de turiști, Grecia a introdus un sistem de sloturi orare pentru vizitatorii Acropolei, în timp ce Panteonul din Roma a introdus săptămâna aceasta o taxă de intrare.

Mai multe țări europene, inclusiv Portugalia, au înăsprit restricțiile privind închirierile pe termen scurt pentru a combate inflația de pe piața imobiliară.

Citește și O vulpe a fost filmată în timp ce făcea plajă la Eforie Nord. La Neptun, o șireată mai îndrăzneață a mers direct la terasă: „E sezonul estival pentru oricine!”