Mare surpriză: ce facultate a terminat Dan Voiculescu, la 76 de ani. Afaceristul se „recalifică”. FOTO de la festivitatea de premiere

Dan Voiculescu se „recalifică". Celebrul afacerist a luat o decizie surprinzătoare. Miliardarul tocmai a avut festivitatea de absolvire.

29 iun. 2023, 14:14
Mare surpriză: ce facultate a terminat Dan Voiculescu, la 76 de ani. Afaceristul se „recalifică”. FOTO de la festivitatea de premiere

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, care are în portofoliu, printre altele, posturile Antena 1 și Antena 3, a absolvit Facultatea de Teologie.

Mihai Gâdea, prezentatorul postului de știri, s-a declarat mândru de realizarea celui care l-a propulsat pe prima scenă a televiziunii din România.

„Singura chestiune în momentul de față este că nu mai sunt singurul absolvent de Teologie în trustul Intact și desigur că spun asta cu foarte multă bucurie”, a transmis realizatorul TV, care a prezentat și o imagine cu celebrul afacerist, de la absolvire.

Cine este Dan Voiculescu, pe scurt

Dan Voiculescu a terminat prima facultate în anul 1982, Facultatea de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București. De asemenea, el are un doctorat în economie, la Pacific Western University, din Los Angeles, SUA, universitate neacreditată, care a fost închisă în anul 2005, în urma unei anchete a Congresului.

În august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cerccetări Alimentare (ICA). Mogulul a fost eliberat din spatele gratiilor trei ani mai târziu, mai exact după doi ani și 11 luni, fără achitarea prejudiciului.

Dan Voiculescu  a avut trei mandate de senator. El a fondat Partidul Conservator în 1991, desființat în 2015. Continuatoarea acestei formațiuni este considerată formațiunea PP-USL.

În 2006, Voiculescu a fost vicepremier în vremea Cabinetului Călin Popescu Tăriceanu (CPT).

Dan Voiculescu a fost colaborator al Securității în perioada comunismului, potrivit verdictului CNSAS, din 2006. Afaceristul acționa sub numele „Felix”.

În afaceri, Voiculescu s-a lansat imediat după ’90. El a înființat Holdingul Grivco, cu principală activitate comerțul exterior. Ulterior, Voiculescu a dezvoltat grupul, cu trei divizii: comerț, media și industrie & servicii.