Marea Britanie vizează sub 20.000 de decese cauzate de Covid-19

Patrick Vallance, șeful echipei de consilieri științifici ai guvernului britanic, a declarat că Marea Britanie speră ca măsurile luate pentru combaterea coronavirusului vor duce la un număr sub 20.000 de decese în urma epidemiei. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 17:31
Marea Britanie vizează sub 20.000 de decese cauzate de Covid-19

Guvernul de la Londra a intensificat, luni, măsurile de contracarare a virusului, stopând activitățile sociale și cerând persoanelor vulnerabile să se izoleze timp de 12 săptămâni.

Patrick Vallance a afirmat că impactul măsurilor asupra numărului de infectări ar trebui să se vadă în două-trei săptămâni, potrivit Hotnews.ro. 

Citeşte şi: CORONAVIRUS. 345 de noi decese în Italia în ultimele 24 de ore. Bilanţul a crescut la 2.503 morţi

Pe baza proiecțiilor folosite de guvernul britanic – mai spune consilierul ştiinţific şef al executivului – este o „estimare rezonabilă” aceea că Marea Britanie are de fapt în jur de 55.000 de cazuri de coronavirus la acest moment, față de numărul de 1.543 confirmat până acum din testari.

Citeşte şi: Cuplul Regal se autoizolează! Prinţul Harry este îngrijorat că regina şi prinţul Charles s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus

Patrick Vallance a declarat de asemenea, în fața unei comisii parlamentare, atunci când a fost întrebat despre decese, că: „Dacă putem aduce acest număr la 20.000 sau mai jos, e un bun rezultat în ce privește unde sperăm să ajungem cu această epidemie. E în continuare oribil, e în continuare un număr enorm de decese și este o presiune enormă asupra sistemului de sănătate”.