Marius Budăi, după ce Nicolae Ciucă a anunțat majorarea pensiilor cu 15%: „A început să gândească social-democrat. Mă bucur!”

Marius Budăi, ministrul Muncii, aplaudă discursul politicienilor de la vârful PNL și al lui Klaus Iohannis, pentru majorarea pensiilor. 

24 oct. 2022, 17:08
Marius Budăi, după ce Nicolae Ciucă a anunțat majorarea pensiilor cu 15%: „A început să gândească social-democrat. Mă bucur!”

În opinia oficialului de la Ministerul Muncii, partenerii de la coaliție au început să gândească în „stilul PSD”.

„Eu personal mă bucur că domnul preşedinte a început să gândească social-democrat. Eu, personal, mă bucur că am văzut şi alţi membri din PNL că au început să gândească social-democrat”, a declarat Marius Budăi, luni.

Deși premierul Nicolae Ciucă a vorbit în spațiul public despre o majorare a pensiilor cu 15%, Marius Budăi nu vrea să se întreacă în primisiuni electorale.

„Am venit cu cifrele pe masa coaliţiei, cu o creştere de cel puţin 10%, ceea ce este peste 10% nu este decât în interesul cetăţenilor dar nu vreau şi o să refuz să particip la o licitaţie de procente pe seama seniorilor României.

Eu nu îmi permit să îi mint şi nu îmi permit să licitez pe nevoia cetăţenilor români, mai ales a părinţilor şi bunicilor noştri, sub nicio formă”, a mai punctat PSD-istul.

PSD a fost primul partid de la guvernare care a promis majorarea pensiilor. Mariu Budăi a vorbit despre creșteri ale veniturilor pensionarilor de 10-11%.

 

Anunțul lui Nicolae Ciucă despre majorarea pensiilor

 

Joi, 21 octombrie, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre majorarea pensiilor:

„Domnul preşedinte (Klaus Iohannis – n.r.) a legat acest procent de inflaţie şi afirm că este nevoie ca în continuare să ţinem cont de rata de inflaţie şi consider că pensionarii nu merită să suporte povara inflaţiei, motiv pentru care procentul poate să fie de 15% sau poate să fie altă cifră.

Toate aceste elemente de analiză le vom realiza în coaliţie cu cifrele de buget pe masă. Avem nevoie de prognoza bugetului pentru anul 2023, trebuie să vedem care este valoarea nominală a PIB-ului în anul viitor şi în felul acesta să putem să ne asigurăm că venim cu decizii care să fie într-adevăr susţinute de buget şi să poată să asigure compensarea creşterii preţurilor la alimente, la bunuri, la servicii”, a declarat Ciucă, într-o conferinţă de presă.