Măsură incredibilă în lupta anti-Covid. Ţara în care femeile şi bărbaţii sunt obligaţi să meargă la cumpărături în zile diferite

Panama va reimpune săptămâna viitoare restricţii de deplasare la nivel naţional pentru stoparea răspândirii COVID-19 şi le va cere bărbaţilor şi femeilor să meargă la cumpărăturile de sărbători în zile diferite, a anunţat ministrul Sănătăţii, Luis Sucre.

19 dec. 2020, 13:08
Măsură incredibilă în lupta anti-Covid. Ţara în care femeile şi bărbaţii sunt obligaţi să meargă la cumpărături în zile diferite

Restricţiile sunt similare cu cele impuse de Panama în lupta anti-Covid din primul val al pandemiei, în luna iunie.

Începând de luni, 21 decembrie, cu scopul de a reduce deplasările, cumpărăturile vor fi făcute în funcţie de gen„, a declarat ministrul Luis Sucre, într-un mesaj televizat, preluat de presa internaţională.

Citeşte şi Într-un ritual de exorcizare din Panama au fost torturaţi şi ucişi şase copii şi o femeie însărcinată

De Crăciun şi Anul Nou va fi instituită carantină totală pentru ambele sexe, măsură necesară în lupta anti-Covid de prevenire a răspândirii infecţiilor.

Autorităţile din Panama au raportat joi 3.348 de cazuri noi de coronavirus şi 42 de decese, un record zilnic de cazuri atât în ceea ce priveşte contaminările cât şi decesele.

În timpul pandemiei, mai multe state au impus restricţii considerate ca fiind ciudate. Spre exemplu, în Chile, când ieşi cu coşul de cumpărături, din hypermarket, treci printr-o cameră de decontaminare. De asemenea, în primăvară, președintele peruan Martin Vizcarra a decis cine trebuie și nu trebuie să fie pe străzi: luni, miercuri și vineri doar bărbații, iar marți, joi și sâmbătă numai femeile. La fel, unele orașe din Columbia, inclusiv capitala Bogotà, le permiteau bărbaților și femeilor să iasă din casă doar în zile diferite. Unele părți din Columbia au implementat măsuri suplimentare. Orașele, inclusiv Cali și Medellín, permit cetățenilor să-și părăsească locuințele în funcție de numerele cărților de identitate, cu excepţia lucrătorilor esențiali.

Satul Kepuh, de pe insula Java, din Indonezia, a folosit voluntari îmbrăcați în fantome, ca să sperie oamenii, pentru distanțarea socială. În folclorul indonezian, se spune că nişte fantome numite „pocong” reprezintă sufletele prinse ale morților.