Măsuri drastice de securitate la Olimpiada de matematică de la Cluj. Fiul preşedintelui Siriei vine în România

Fiul preşedintelui Siriei, Bashar al – Assad, Hafez, în vârstă de 16 ani, va participa în luna iulie la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, fiind inclus în lotul olimpic al ţării sale. 80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca.

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 10:58
Măsuri drastice de securitate la Olimpiada de matematică de la Cluj. Fiul preşedintelui Siriei vine în România

Cea de-a 59 ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3 – 14 iulie. Peste 600 de elevi concurenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, din 110 ţări, participă la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, manifestare al cărei buget este de un milion de euro, potrivit MEDIAFAX.

„Organizarea celei de-a 59-a Olimpiade Internaţionale de Matematică (IMO) la Cluj-Napoca este o mare provocare, în condiţiile în care olimpiada precedentă a fost la Rio de Janeiro iar cea de anul viitor va fi organizată de Londra. La olimpiadă participă 615 elevi concurenţi din 110 ţări, cu vârste între 13 şi 19 ani, alte patru ţări având statut de observator, plus alte sute de persoane care vor fi leaderi ai echipelor naţionale, deputy leaderi, observatori, voluntari. Bugetul Olimpiadei Internaţionale de Matematică este de un milion de euro, fondurile fiind asigurate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local Cluj-Napoca şi din sponsorizări. Deja au început să sosească participanţi, au loc pregătiri, alegerea problemelor pentru concurs, deschiderea evenimentului urmând să aibă loc în 8 iulie, iar concursul propriu zis fiind programat în zilele de 9 şi 10 iulie în Sala Polivalentă”, a spus şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, manager general al Olimpiadei Internaţionale de Matematică.

Şeful Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan, a afirmat că măsurile de ordine publică pe perioada olimpiadei vor fi asigurate de 80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU.

„Vor fi luate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice la locurile de cazare ale delegaţiilor din cele 114 ţări participante, la locurile desfăşurare a activităţilor, precum şi pe timpul transportului delegaţiilor de la hoteluri în zona de desfăşurare a olimpiadei. Pentru asigurarea siguranţei şi protecţiei participanţilor, vor fi mobilizate efective importante din cadrul Grupării şi se va beneficia de sprijinul unor structuri aparţinând Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române din Bucureşti”, a menţionat Cliţan.

Hafez al –Assad a fost prezent şi anul trecut la Olimpiada Internaţională de Matematică la ediţia găzduită de oraşul brazilian Rio de Janeiro.

”Hafez al – Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al – Assad, va participa ca şi concurent în lotul naţional al Siriei, la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, din luna iulie. Tânărul are 16 ani şi este înscris pe site-ul oficial al IMO 2018 alături de alţi cinci colegi din echipa siriană. Fiul preşedintelui sirian a fost prezent şi anul trecut la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Rio de Janeiro (Brazilia). Se vor lua măsuri drastice de securitate atât la Sala Polivalentă, unde se va desfăşura competiţia, cât şi la hotelul unde va fi cazat Hafez al – Assad”, au spus sursele citate.

Anul trecut la ediţia de la Rio de Janeiro, Hafez al – Assad s-a clasat pe ultimul loc în cadrul echipei Siriei şi a terminat competiţia pe locul 528 din 615 participanţi.