Măsuri drastice în educaţie. Bătăile între elevi pot duce la demiterea profesorilor

Ministrul Educaţiei avertizează că profesorii care permit agresiuni în şcoli vor fi daţi afară din învăţământ. În plus, se intenţionează instalarea de camere video în toate clasele.

RomaniaTV.net
14 ian. 2013, 21:15
Măsuri drastice în educaţie. Bătăile între elevi pot duce la demiterea profesorilor

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, promite măsuri drastice în ceea ce priveşte violenţa în şcoli, iar pedepse vor primi nu numai elevii agresivi, ci şi profesorii lor. „Directorul are responsabilitatea păstrării disciplinei în şcoli. Dacă nu o face sau nu a luat măsuri, va pleca. Dacă era în timpul orelor, iar profesorul nu-şi făcea clasa, profesorul pleacă„, a spus Remus Pricopie, la România TV.

Decizia îi nemulţumeşte însă pe unii profesori. Marinela Popescu, directoarea unui liceu din Constanţa, a declarat: „Nu mi se pare normal. Nu că sunt eu director, dar ca director nu poţi să stai printre 800 de elevi, să vezi ce fac în pauze şi în ore. Nu ai cum să vezi când doi elevi se bat. Ce putem face noi când ei stau şi se bat pentru un corn, un suc, un nimic? Nu, cu asta nu sunt de acord”.

Elevii îi susţin şi ei pe dascăli. „Nu cred că ar trebui demis dirigintele sau directorul, pentru că nu are nicio legatur. Problema este a elevilor. Să se discute pe ce motiv s-au certat sau pe ce motiv s-au luat la bătaie„, spune unul dintre elevi.

Pe de altă parte, ministrul educaţiei a declarat că elevii ar putea fi supravegheaţi video, astfel încât imaginile să poată să fie văzute pe internet şi de părinţi.

Măsurile drastice vin după ce în ultimul an şcolar s-au întregistrat peste 15.000 de cazuri de violenţă în unităţile de învăţământ din toată ţara.