McDonald’s scumpeşte produsele. Cât va costa un Big Mac de mâine

McDonald's Japonia scumpeşte produsele pentru a treia oară în zece luni. Costul semnăturii hamburger Big Mac va ajunge la 450 de yeni de la 410 de yeni anterior.

11 ian. 2023, 20:25
McDonald’s scumpeşte produsele. Cât va costa un Big Mac de mâine

Operatorul japonez al restaurantelor McDonald’s a anunţat a treia creştere a preţurilor în mai puţin de un an, cel mai recent semn de agravare a presiunilor inflaţioniste asupra consumatorilor, scrie publicaţia Japan Today.

McDonald’s Holdings Company Japonia a declarat că va creşte preţurile la aproximativ 80% din meniul său începând cu 16 ianuarie, invocând fluctuaţiile valutare, precum şi costurile în creştere pentru materiale, forţă de muncă, transport şi energie.

Veste proastă la început de 2023, din HORECA. McDonald’s anunță concedieri masive
Majorările urmează creşterilor anterioare din martie şi septembrie anul trecut şi apar pe măsură ce Japonia se confruntă cu inflaţia şi cu o scădere a yenului, ceea ce a făcut ca ingredientele importate să fie mai scumpe.

Preţul unui singur cheeseburger va ajunge la 200 de yeni luna aceasta, de la 140 de yeni în urmă cu un an. Costul semnăturii hamburger Big Mac va ajunge la 450 de yeni de la 410 de yeni anterior.

Clienţii japonezi vor vedea creşteri de preţ la peste 4.000 de produse alimentare de luna viitoare, a spus cercetătorul Teikoku Databank, în urma unui val şi mai mare de creşteri în octombrie anul trecut.

Separat, operatorii de restaurante Hot Palette şi Royal Holdings au spus că vor creşte şi preţurile în ianuarie şi, respectiv, martie, mai ales la produsele din carne de vită şi friptură.

McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul. Se întâmplă pentru prima oară în 14 ani: „Am amânat cât am putut”

McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul în Marea Britanie. Se întâmplă pentru prima oară în 14 ani: „Am amânat cât am putut”

McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul. Se întâmplă în restaurantele din Marea Britanie. Preţurile vor creşte cu sume cuprinse între 60 de bani (10p) și 1,20 lei (20p), la mai multe produse.

Citeşte şi Scumpiri în lanţ de la 1 august. Viaţă grea pentru milioane de români

Un cheeseburger se vinde acum în restaurantele din Marea Britanie cu 7 lei lei (1.19.lire), de la 5,80 lei (99p).

Decizia de creştere a preţurilor a fost luată din cauza costurilor mari la combustibili, salarii şi ingrediente, prețurile crescând la cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani.

„Înțelegem că orice creștere a prețurilor nu este o veste bună, dar am amânat și minimizat aceste modificări atât timp cât am putut”, a spus Alistair Macrow, directorul executiv al McDonald’s Marea Britanie și Irlanda, într-un email adresat clienţilor, potrivit ziare.com. 

Acesta a precizat că nu toate produsele au fost afectate de scumpiri.

Reprezentanţii companiei anunţă că unele prețuri vor continua să varieze de la un restaurant la altul, deoarece unele sunt operate de francizați, care pot stabili prețuri pe baza recomandărilor de la McDonald’s.

McDonald’s are peste 36.000 de restaurante în peste 100 de țări. Reprezentanţii companiei au anunţat că se gândesc dacă să adauge mai multe opțiuni de meniu reduse, deoarece costul crescut al vieții, în special în Europa, a determinat ca unii clienți cu venituri mai mici să cumpere produse mai ieftine și mai puține mese combinate mari, potrivit BBC.

Compania a raportat o creștere a vânzărilor globale de 9,7% pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Citeşte şi Berea se scumpeşte de la 1 august 2022. Care este explicația dată de producători și comercianți