Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni pentru mită

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Reamintim că în primă instanţă, medicul fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

31 mart. 2021, 10:41
Medicul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni pentru mită

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel București în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Medicul Gheorghe Burnei, găsit vinovat pentru luare de mită

Pe lângă condamnarea la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, chirurgul nu va mai avea voie sa profeseze ca medic dar este obligat sa presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Prin decizia Curții de Apel București, medicului Gheorghe Burnei i-au fost confiscați 3250 de euro si 11.000 lei, bani proveniți din foloase necuvenite.

Reamintim că Burnei fusese condamnat iniţial la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2017, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

Procurorii susţin că există indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate.

Citeşte şi Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost condamnată pentru luare de mită. Ar fi primit bani de la zeci de studenţi

Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinţii ai căror copii urmau să fie operaţi, însă după ce efectua intervenţiile chirurgicale le permitea acestora „să îl gratifice” cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. Persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea operaţiilor, mai susţin procurorii.

Anchetatorii mai spun că medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei dacă părinţii nu se conformau cererilor sale.

Presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxaţie congenitală la şold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenţii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operaţiile nu au reuşit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

Citeşte şi Profesoară de la Universitatea de Medicina din Bucureşti, suspendată şi cercetată disciplinar după ce şi-a umilit studenţii la cursuri