Mesajul disperat al unei bolnave de cancer: Vreau să trăiesc. Nu mai suport umilinţa statului român

Mirella Nunweiler a fost recent diagnosticată cu cancer la sân. Pe lângă boala cruntă cu care se luptă, ea spune că s-a săturat să fie umilită de stat şi de angajaţii din instituţiile publice. Mirella a postat un mesaj dur la adresa autorităţilor şi a ameninţat că, joi, chiar de ziua mondială a luptei împotriva cancerului, va merge în faţa Primăriei Capitalei.

04 feb. 2021, 11:52
Mesajul disperat al unei bolnave de cancer: Vreau să trăiesc. Nu mai suport umilinţa statului român
Mesajul disperat al unei bolnave de cancer: Vreau să trăiesc. Nu mai suport umilinţa statului român

Mesajul disperat al unei bolnave de cancer. Mirella a fost diagnosticată recent cu cancer de sân. Pe 5 ianuarie ea a fost operata, mastectomie bilaterală.

Mesajul disperat al unei bolnave de cancer. Mirella Nunweiler: Vreau să trăiesc, am cancer

Reamintim că Mirella Nunweiler era nelipsită de la protestele #rezist din Bucureşti. De cele mai multe ori, ea împărțea ceai cald și sandvișuri, în Piață sau la marșuri.

”Vreau să trăiesc, am CANCER si nu mai suport umilința statului român și a angajaților din instituțiile publice primărie si sanatate care ne umilesc și consideră că trebuie să murim cu zile. Statul român isi umilesti proprii cetățeni bolnavi de CANCER, o boală in proportie covarsitoare incurabilă.

Viata fiecărui diagnosticat cu CANCER atârnă de un fir de ață . Asta este si povestea mea si vreau sa o strig, poate doar asa ii vom opri pe toti functionarii publici care se cred Dumnezeu pe pamant sa ne mai umileasca si sa ne decida soarta! Am trimitere de la medicul Oncolog sa fac testare ONCOTYP RDX si BRCA , testare genetică fără de care nu pot intra in tratamentul cu citostatice. Am urmat pașii recomandati de doctori prin firma Genecor, care are contract cu ASSMB Bucuresti si in data de 27.01.2020 am primit aprobarea pentru testarea BRCA.

Luni am mers la Clinica Panduri pentru efectuarea analizelor urmând ca azi să duc o copie după noul buletin la Primaria Capitalei unde era depus dosarul, pentru a primi aprobarea si pt cea de-a doua analize Oncotip RDX. Va amintiti prin ce am trecut si cu buletinul care mi a expirat vinerea trecuta si cum aceleasi „fiinte supreme” de la ASSMB au decis unilateral ca imi trebuie buletin nou ignorand oug 55/2020 care spune clar ca daca ne expira documentele personale in perioada starii de alerta, acestora li se prelungeste valabilitatea cat este in vigoare starea de alerta plus inca 90 de zile dupa sistarea ei. Si ce sa vezi, ma suna azi o duduie care se ocupa de dosarul meu, aceeasi care si a dat acordul pt brca și-mi comunica ca nu imi mai aprobă si cea de a doua analiza deoarece, ea, de la sine putere, a decis sa-mi faca o interogare la ANAF unde a gasit ca as avea o datorie fiscală.

Am rugat o sa-mi comunice numele ei si mi-a inchis telefonul in nas. O reapelez si ii comunic ca este functionar public in slujba cetățeanului si ca nu este normal să-mi închide telefonul în nas si, mai mult decat atat, sunt bolnava de CANCER si timpul curge in defavoarea mea, depind de această analiză fără de care nu pot intra in tratamentul cu citostatice. Accepta sa mi spuna ca o cheamă Roxana Bică si, inainte sa apuc sa o intreb unde este depus dosarul meu, imi inchide iar telefonul în nas.

Citeşte şi EXCLUSIV. Mărturiile cutremurătoare ale uneia din tinerele agresate de actorul violator: „M-a strâns de gât și m-a ameninţat”

Mirella Nunweiler: Mâine ma duc in fata primăriei! Cum de lăsați bolnavii de cancer sa moara cu zile

Mâine ma duc in fata primăriei! Vreau sa va intreb si pe voi, guvernantii, si pe functionarii publici cum de lăsați bolnavii de cancer sa moara cu zile, sa fie umiliți și batjocoriti de niste unii care isi iau libertatea sa se folosesca de datele noastre de identificarea fara a avea acceptul nostru, maine voi fi vocea care va striga in strada ca nu va mai permite vouă să vă bateti joc de noi si de suferinta noastra!

Zilele noastre sunt numărate si nu sunteti in pielea si suferinta noastră ca sa stiti ce simțim și cum trăim fiecare clipa de când am fost diagnosticati cu diagnosticul asta care iti ingheata sangele in vene doar cand il auzi si rostesti!Maine.

Pt ca m am saturat sa traiesc o bataie de joc continua de cand deschie ochii dimineata si pana adorm seara. Pt ca tot ceea ce traim este o batjocura. Si daca nu ne respectati nici pe noi ca entitati asa cum meritam si nici macar suferinta provocata de boala asta dura si grea si greu de dus, maine o sa fiu in strada, in fata guvernului si vreau sa mi raspundeti de ce va bateti joc de noi si de ce ne condamnati, prin toate mijloacele si toti neavenitii care incaseaza salarii facand nimic, la moarte sigura!?”, a fost mesajul transmis de Mirela Nunweiler pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Soţia lui Michael Phelps, mărturie cutremurătoare despre boala campionului: Dacă te pierd nu ştiu ce aş face!

Ziua Mondială a cancerului, sărbătorită pe 4 februarie

La 4 februarie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, în fiecare an, cu scopul de a spori gradul de informare în legătură cu problematica oncologică şi de a promova cele mai noi şi eficiente metode de prevenire şi de combatere a acestei boli.

Totodată, această zi reprezintă un prilej de a milita pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva maladiei, pentru a creşte gradul de informare a populaţiei în privinţa cancerului, notează site-ul www.worldcancerday.org.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului (International Agency for Research on Cancer – IARC) sprijină Uniunea pentru Controlul Internaţional al Cancerului (Union for International Cancer Control – UICC) pentru a promova căile menite să diminueze povara globală a cancerului.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este parte a campaniei mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris, adoptată la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează necesitatea unei alianţe puternice între cercetători, profesionişti din domeniul sănătăţii, pacienţi, guverne, parteneri din industrie şi mass-media în lupta împotriva cancerului.

Cancerul afectează anual femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici. Cancerul la plămân, stomac, colon, ficat, sân, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocând aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial. Se estimează că în următorii zece ani numărul victimelor cancerului va ajunge, anual, la 14 milioane, precizează site-ul www.worldcancerday.org.

Consumul de tutun şi alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activităţii fizice sunt principalii factori de risc. Alţi factori sunt infecţiile cronice în urma hepatitei de tip B, de tip C şi unele cazuri de infecţii cu Papilloma Virus (HPV).

Din 2015, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată şi în România.

Potrivit Legii 274/2015 privind declararea Zilei de luptă împotriva cancerului, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile nonguvernamentale pot acorda, cu acest prilej, sprijin material şi financiar pentru organizarea de evenimente dedicate creşterii nivelului de educaţie sanitară şi a gradului de conştientizare în ceea ce priveşte această maladie. Totodată, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot realiza şi pot include în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.