103 cadre medicale, diagnosticate cu COVID-19 în România. Cele mai multe sunt de la Spitalul Judeţean Suceava

Un număr de 103 cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID 19, a anunţat Grupul pentru Comunicare Strategică. Cea mai gravă situaţie este la Spitalul Judeţean "Sfântul Ioan" din Suceava. Şi numărul celor infectaţi ar putea creşte ţinând cont că materialele de protecţie sunt insuficiente în spitale şi foarte mulţi medici au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus. Cele mai recente exemple sunt la Spitalul Univrsitar din Bucureşti şi la Spitalul Floreasca. 

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 14:23
103 cadre medicale, diagnosticate cu COVID-19 în România. Cele mai multe sunt de la Spitalul Judeţean Suceava

Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:

43 Medici (27 medici Suceava)
45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava)
14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava)
1 îngrijitoare„, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Sanitas anunţa, marţi, pe Facebook că 92 de cadrele medicale de la Suceava erau infectate cu coronavirus. 

Citeşte şi: Situaţie uluitoare la Suceava! Zeci de cadre medicale stau la coadă ca să se testeze pentru coronavirus

Reprezentaţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că tot personalul Spitalului Judeţean din Suceava va intra în carantină, iar unitatea va închisă pentru a fi dezinfectată după ce zeci de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Ulterior, Spitalul Judeţean Suceava va fi folosit pentru tratarea cazurilor de coronavirus, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

Citeşte şi: Avertismentul unui medic din Suceava, despre coronavirus. „E Satana, e ceva de pe altă lume. E un virus teribil”

Şi la Spitalul Gerota din Capitală au fost mai multe cazuri din infecții cu coronavirus la personalul medical, printre care și managerul spitalului. 

De asemenea, cadre medicale de la Spitalul din Petroșani, județul Hunedoara, au fost infectate cu coronavirus de o tânără venită din Italia care nu a respectat izolarea la domiciliu și a mers la spital pentru o afecțiune neurologică.