Mesajul de 1 Decembrie nu a fost postat de Liviu Dragnea pe Facebook

Lovitură de teatru în privința mesajul postat pe Facebook, de Ziua Națională a României, de către Liviu Dragnea! Fostul preşedinte al PSD a susţinut, într-un mesaj de Ziua Naţională postat pe Facebook, că şi-a dedicat întreaga viaţă României. "De dragul tău am sacrificat tot şi am făcut ce am ştiut mai bine să te ajut să creşti mare, să fii bogată şi puternică. Am renunţat la multe momente alături de familia mea, am ratat multe evenimente din viaţa copiilor mei, mi-am asumat în cele din urmă chiar şi renunţarea la libertate, de dragul tău!", afirma Dragnea.

04 dec. 2019, 21:17
Mesajul de 1 Decembrie nu a fost postat de Liviu Dragnea pe Facebook

De 1 Decembrie, după ce pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea a apărut prima postare de la încarcerarea fostului lider social-democrat, Bugetul.ro l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova cum a fost posibil ca fostul președinte al Camerei Deputaților să aibă telefon sau alt mijloc de comunicare în spatele gratiilor.

Conducerea închisorii bucureștene ne-a dezvăluit că o altă persoană, cu care a corespondat Liviu Dragnea, a postat, pe pagina de Facebook a fostului lider PSD, mesajul fostul greu social-democrat.

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni, va fi eliberat MAI DEVREME. S-a aflat ziua când va ieşi din ÎNCHISOARE

„În ceea ce privește diseminarea în spațiul public a unor mesaje, Legea 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal prevede faptul că dreptul de petiționare și dreptul la corespondență  ale persoanelor condamnate sunt garantate (art.63).

De asemenea, art. 58 al legii menționate reglementează faptul că libertatea conștiinței și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase ale persoanelor condamnate nu pot fi îngrădite.

Liviu Dragnea, mesaj din puşcărie de Ziua Naţională: Ţara mea dragă, pentru tine am sacrificat tot!

Menționăm și faptul că HG 157/2013 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, la art. 130, privind dreptul la corespondență stabilește următoarele: deținuții au dreptul de a trimite și de a primi corespondență, iar dreptul la corespondență este nelimitat.

În acest context, gestionarea opiniilor, informațiilor expediate în afara penitenciarului revine exclusiv persoanei destinare. Implicit, gestionarea conturilor pe rețelele de socializare se face de către persoane din afara penitenciarului”, se arată , printre altele, în răspunsul primit de la comisarul-șef de poliție penitenciară Denis Alexandru Darie, director al Penitenciarului Rahova.