Metodă INFAILIBILĂ: Cum au reuşit să scape nişte BANCHERI de ÎNCHISOARE

Audienţa Naţională din Spania i-a condamnat la doi ani de închisoare pe fostul director general al casei de economii Caixa Penedes, Ricard Pages, şi la câte un an de închisoare pe trei foşti membri ai Consiliului de Administraţie.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 16:24
Metodă INFAILIBILĂ: Cum au reuşit să scape nişte BANCHERI de ÎNCHISOARE

Cei patru condamnaţi îşi vor executa pedeapsa cu suspendare, întrucât şi-au recunoscut vina şi au înapoiat pensiile în valoare totală de peste 28 de milioane de euro, transmite joi portalul de ştiri al radioteleviziunii spaniole.

Cei patru foşti bancheri – Ricard Pages, Manuel Troyano, Santiago José Abella şi Juan Caellas – au fost găsiţi vinovaţi că, prin ‘proceduri de înşelăciune şi evitând controalele, au acordat prioritate intereselor personale în faţa celor ale acţionarilor’. Cu toate acestea, instanţa a ţinut cont de faptul că acuzaţii au înapoiat banii obţinuţi fraudulos şi şi-au recunoscut vina. Ei au scăpat de închisoare întrucât în Spania pedepsele mai mici de doi ani de închisoare sunt impuse de obicei cu suspendare.

Citeşte şi Ţara în care OAMENII dau bani pentru a intra în ÎNCHISOARE: Vezi cât costă să stai la „MITITICA” FOTO

Caixa Penedes a fuzionat în 2010 cu alte trei case de economii din Spania, dând naştere Băncii Mare Nostrum (BMN), care a primit ajutoare de 915 milioane de euro prin Fondul de stat pentru restructurarea sectorului bancar (FROB).

Confruntaţi cu riscul de a-şi pierde privilegiile, în urma fuziunii, cei patru foşti bancheri şi-au modificat contractele de muncă, astfel încât să-şi asigure pensiile.