Metrou deraiat sâmbătă, cel puţin un mort şi 57 de răniţi. Primele imagini din Mexic

Metroul din Mexic a fost inaugurat în 1969, având în prezent 12 linii şi 195 de staţii pe reţeaua totală de 226 de kilometri.

08 ian. 2023, 11:23

UPDATE: Cel puţin o persoană a murit şi alte 57 au fost rănite într-o coliziune între două trenuri de metrou, la Ciudad de Mexico, capitala Mexicului, au anunţat sâmbătă autorităţile, citate de AFP.

Sunt 57 de persoane rănite, unele cu răni uşoare, dar care au ajuns totuşi la spitale şi, din păcate, un deces”, a declarat primarul oraşului, Claudia Sheinbaum, într-un scurt mesaj adresat presei de la locul accidentului. „Persoana care se află în starea cea mai gravă este mecanicul de tren”, a adăugat ea.

Trenurile s-au ciocnit într-un tunel care leagă staţiile Potrero şi La Raza, pe linia 3 de metrou care traversează Ciudad de Mexico de la nord la sud.

Cel putin o persoana a murit si 16 sunt ranite in urma unei coliziuni la metrou. Șefa Guvernului din Ciudad de México, Claudia Sheinbaum, a confirmat faptul că s-a produs un accident de tren de pe linia 3 a metroului, potrivit eluniversal.com.

„Şaisprezece persoane au fost transportate la spital. Deocamdată, a fost semnalat un regretabil deces”, a anunţat pe Twitter primarul Claudia Sheinbaum.

Potrivit primelor informaţii, coliziunea a avut loc într-un tunel care leagă staţiile Potrero şi La Raza, pe linia 3, care traversează oraşul de la nord la sud. Motivele nu sunt cunoscute încă.

FOTO: Accident oribil. Cine erau persoanele care au fost zdrobite instant, în urma impactului: „Mașina e o armă!”

Metroul din Ciudad de Mexico este frecvent criticat din cauza lipsei de întreţinere. În mai 2021, 26 de oameni şi alte câteva zeci au fost rănite după prăbuşirea unui pod în urma căreia o garnitură de metrou a căzut în gol.

Secretarul Guvernului, Martí Batres a declarat că se află la fața locului.  „Sunt 10 persoane rănite, care au fost transportate la spital, 4 persoane care au fost găsite tefere și o persoană decedată”, a scris el pe Twitter. „A avut loc un accident între trenurile de pe linia 3 de metrou. Serviciile de urgență sunt la fața locului. Secretarii Guvernului, Securitatea cetățeană, Managementul riscurilor și directorul de metrou sosesc la fața locului”, a adăugat el.

Metroul a fost inaugurat în 1969, având în prezent 12 linii şi 195 de staţii pe reţeaua totală de 226 de kilometri.

Citeşte şi

COD RUTIER 2023 În cât timp se elimină alcoolul din sânge. Cât poate să bea un șofer fără să riște dosar penal