Nutriţioniştii avertizează: Micii combinaţi cu bere sunt PERICULOŞI PENTRU SĂNĂTATE

Micii la grătat nu pot fi savuraţi la adevărata lor valoare dacăn nu sunt însoţiţi de o bere rece. Din păcate, nutriţionişti afirmă că acest obicei împământenit la români ne poate îmbolnăvi grav.

RomaniaTV.net
02 iun. 2015, 07:47
Nutriţioniştii avertizează: Micii combinaţi cu bere sunt PERICULOŞI PENTRU SĂNĂTATE

Micii conţin carne tocată, în amestec (porc cu vită sau vită cu oaie), adaos de grăsime, condimente, afânători (bicarbonat de sodiu), precum şi soia, dar şi fosfaţi – care au efecte cancerigene.

Citeşte şi Reţeta de mici „furată” de restaurantul Carul cu Bere

Când micii sunt fripţi pe grătar cu foc direct devin toxici din cauza arsurii şi a contaminării cu hidrocarburi policiclice aromate. Pe de altă parte, frigerea lor incompletă poate duce la contaminarea cu Trichinella spiralis, parazitul care poate duce la apariţia bolii trichineloză, potrivit adevarul.ro.

Vezi şi Castraveţii cu sare, o adevărată OTRAVĂ pentru organism

Pentru că au un conţinut ridicat de grăsime animală, de peste 20%, micii sunt greu de digerat, iar când sunt combinaţi cu pâine şi bere înrăutăţesc şi mai mult digestia, putând duce la apariţia chiar a ficatului gras.

În plus, consumul excesiv de mici pot duce la creşterea riscului de apariţia a cancerului de vezică, de pancreas sau cel de colon.