Micul dejun cea mai importantă masă a zilei – O MARE PĂCĂLEALĂ! Alimentele care sunt extrem de periculoase dimineața

De foarte mulți ani, auzim frecvent că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și de aceea trebuie să mâncăm cât mai consistent pentru a elimina stările de foame care pot să apară pe parcursul zilei. Ei bine, acest lucru nu este decât o mare păcăleală.

06 feb. 2024, 12:07
Micul dejun cea mai importantă masă a zilei – O MARE PĂCĂLEALĂ! Alimentele care sunt extrem de periculoase dimineața
Micul dejun cea mai importantă masă a zilei - O MARE PĂCĂLEALĂ!

Micul dejun cea mai importantă masă a zilei – O MARE PĂCĂLEALĂ! Nutriționiștii spun că prima masă a zilei nu contează foarte mult și o putem omite fără probleme.

Citește și Ce mănâncă Andreea Raicu în fiecare dimineață. Vedeta a renunțat la micul dejun dulce: „Aceste lucruri îmi ajută creierul”

Micul dejun cea mai importantă masă a zilei – O MARE PĂCĂLEALĂ!

Mai mult, în urma cercetărilor făcute, oamenii de știință au ajuns la concluzia că micul dejun tradițional compus din pâine, unt, gem și suc de portocale nu este ideal pentru o dietă sănătoasă. Chiar dacă este considerat extrem de sănătos, sucul de portocale conține o cantitate semnificativă de zahăr, similară cu cea găsită într-o doză de Cola.

Medicii atrag atenția că sucul de portocale consumat în fiecare dimineață poate stimula pancreasul să elibereze insulină, determinând o scădere rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Această scădere bruscă poate conduce la o ușoară hipoglicemie pe termen scurt și poate crește riscul unor afecțiuni precum hipertensiunea arterială, diabetul, excesul de greutate sau îmbătrânirea prematură pe termen lung.

Pe lângă obișnuitul pahar cu suc de portocale, la micul dejun românii consumă gem, pâine toast, brioșe și alte delicii de patiserie, cunoscute pentru indicele lor glicemic ridicat, alimente care nu sunt deloc indicate pentru o primă masă a zilei sănătoasă.

De asemenea, nutriționiștii susțin că nici laptele de vacă nu este o alegere tocmai bună din cauza faptului că acesta conține lactoză, care poate fi greu de digerat pentru unele persoane, precum și hormoni bovini care nu sunt potriviți pentru metabolismul uman și anumite substanțe care pot avea efecte nedorite, inclusiv stimularea celulelor canceroase.

Specialiștii spun că micul dejun nu ne garantează o viață mai sănătoasă și că unii oameni se simt bine și sunt energici fără să ia această masă și pot rezista până la ora prânzului fără probleme, în timp ce alții resimt foame mult mai repede și nu se pot concentra decât dacă mănâncă ceva.

Concluzia la care au ajuns experții este că micul dejun nu face o diferență majoră în viețile noastre și nu ne ajută neapărat să fim mai sănătoși ori să trăim mai mult.

Citește și Câte calorii conține un simplu covrig cu sare. „Micul dejun al campionilor” care lărgește dimensiunea șoldurilor