Mierea de Manuka, beneficii şi tratamente

Mierea de Manuka, produsa in Noua Zeelanda de catre albinele care polenizeaza florile arbustului cu acelasi nume, este un tip de miere unic, cu nenumarate beneficii pentru sanatate.

10 aug. 2015, 13:54
Mierea de Manuka, beneficii şi tratamente

Mierea a fost si este folosita in scopuri medicinale de mii de ani, avand in vedere faptul ca este una dintre cele mai bogate surse naturale antimicrobiene. Fie ca este vorba de traditia din Orient sau mitologia greaca, toate culturile din lume au laudat mierea ca fiind o comoara, cu puteri vindecatoare uimitoare.

Cu toate acestea, din cauza industrializarii, mierea nu mai este ceea ce a fost odata. La fel ca multe produse disponibile in comert astazi, exista diferite optiuni si variante. In cazul mierii, oferta este larga, cu mai mult de 300 de soiuri – miere bio sau pasteurizata, cu ceara comestibila adaugata in borcan, lichida sau cristalizata, produsa local sau importata si asa mai departe. Cele mai multe produse vandute pe scara larga contin substante daunatoare, conservanti si coloranti. Insa pentru o miere de calitate, se recomanda intotdeauna un producator autohton, de incredere.

Revenind la mierea produsa in Noua Zeelanda, ceea ce o face cu adevarat deosebita este profilul nutritional unic. Mierea este deja cunoscuta pentru calitatile nutritionale extraordinare, insa mierea de Manuka ofera de 4 ori mai multe beneficii, fiind sursa bogata de aminoacizi, vitamina B (vitamina B6, tiamina, niacina, riboflavina, acid pantotenic), calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc.

Cum se recunoaste mierea de Manuka de calitate – factorul UMF

In 1981, cercetatorii din Noua Zeelanda au descoperit ca mierea de Manuka are un nivel de enzime mai mare decat cea a mierii obisnuite. Enzimele creeaza peroxid de hidrogen natural care functioneaza ca un antibacterian.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cinci probleme ale pielii tratate cu ceară de albine